[100c4 2.6]podstawowe pytanie o nitro
[100c4 2.6]podstawowe pytanie o nitro
koledzy prosze sie nei smiac.jestem w tym laikiem
pytanie o bezpiecznej instalacji nitro bedzie...da sie to wrzucic do takiego silnika jak moj?nie mam checi bawic sie w nic wiecej.jaka bylaby bezpieczna granica strzalu?jaki przyrost
?jest szansa na ok 50km plus?przyjmijmy ze moj silnik jest w stanie ok.nastepna sprawa.czy pogodze to z instalacja lpg?zrozumiale ze wykorzystywalbym to w momencie pracy na pb.
prosze o wyrozumialosc.
pytanie o bezpiecznej instalacji nitro bedzie...da sie to wrzucic do takiego silnika jak moj?nie mam checi bawic sie w nic wiecej.jaka bylaby bezpieczna granica strzalu?jaki przyrost
?jest szansa na ok 50km plus?przyjmijmy ze moj silnik jest w stanie ok.nastepna sprawa.czy pogodze to z instalacja lpg?zrozumiale ze wykorzystywalbym to w momencie pracy na pb.
prosze o wyrozumialosc.
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
NITRO tomkom1, dobry jesteś może wrzuć na luz troszeczkę?? 
tego tu jeszcze nie widziałem

tego tu jeszcze nie widziałem
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, 23:31 przez gumisv6, łącznie zmieniany 1 raz.
gumisv6, jestem luzny...potrafisz czytac z sensem?zadalem luzne pytanie.czysta teoria.w czym przezkadza lpg?wiesz ze te instalacje posiadaj wylacznik on/off?(mowie to o instalcji lpg)
[ Dodano: 2010-09-23, 23:32 ]
gumisv6, nie podoba mi sie edycja postu do ktorego sie odnosze w odpowiedzi....rozumiem teraz ze nie widziales jeszcze podtlenku azotu...nadal jestes na etapie diodek w lampach?dziekuje za twoja wypowiedz .duzo mi wniosla do tematu
[ Dodano: 2010-09-23, 23:32 ]
gumisv6, nie podoba mi sie edycja postu do ktorego sie odnosze w odpowiedzi....rozumiem teraz ze nie widziales jeszcze podtlenku azotu...nadal jestes na etapie diodek w lampach?dziekuje za twoja wypowiedz .duzo mi wniosla do tematu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcel
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 210KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Sam miałem 2.6 ABC i stwierdzam, że silniczek wogóle nie wyżyłowany a że instalacja turbo ze względu na koszta mija się z celem, to założenie podtlenku wydaje mi się ciekawym pomysłem
.Wiadomo, że każdy producent projektując silnik o mocy np. 150km dożuca jakieś widełki w górę i silnik bez straty żywotności można o ileś tam % podkręcić (np. chipowanie turbodoładowanych), jeżeli podejdziesz do sprawy z rozsądkiem i umiarem nie naruszając za wiele granicy wytrzymałości podzespołów to może uda Ci się uzyskać ciekawy efekt. Myślę, że chilowy strzał 30% mocy w górę byłby idealny :-P , ale na twoim miescu popytałbym fachowców od nitro co o tym myślą. Pozdrawiam i życzę powodzonka. Ps. Jakby pomysł wypalił to chętnie podskoczę do olsztyna zobaczyć jak o działa

Fiat 126 BIS, Fiat 125, Opel Omega 2.0
Opel Calibra 2.0
Audi C4 93r 2.6 ABC, Audi A6 99r 2.4 ARJ
Audi A6 Avant 03r 3.0 ASN
Opel Calibra 2.0
Audi C4 93r 2.6 ABC, Audi A6 99r 2.4 ARJ
Audi A6 Avant 03r 3.0 ASN
mr.Pit, no i jeden ktory zrozumial moja idee...nie mam zamiaru walic wiecej jak 30 do 50 kucy w strzale...ludzie naprade zdaje sobie sprawe ze nie wyszcy akceptuja takie sprawy a le nie nzaywajcie tgo agro.ens powoli wychodze z zalozenia ze nie kumasz pewnych zeczy...ok.jestes tradycjonalista.ja zreszta tez...ale w czym tkwi problem ze chce sprobowac czegos nowego?
naprawde nie jestem dresem w civicu ktory bedzie to wykorzystywal na kazdych swiatlach.z tego co kojarze to napelnienie butli to koszt ok 200zl.a z tego mozna wykonac nie tak znowu wiele strzalow.10?20?wiec zdaje sobie sprawe ze wyprzedzic kogos za 10zl tez nie bede wykonywal co chwile.jesli sie na to zdecyduje to napewno w jakijes porzadnej firmie.wiec moze macie jakies doswiadczenie z tym?
[ Dodano: 2010-09-24, 09:41 ]
szybki-ens, cos mi sie wydaje ze mikolaj w tym roku ominie twoj komin hehehe....
naprawde nie jestem dresem w civicu ktory bedzie to wykorzystywal na kazdych swiatlach.z tego co kojarze to napelnienie butli to koszt ok 200zl.a z tego mozna wykonac nie tak znowu wiele strzalow.10?20?wiec zdaje sobie sprawe ze wyprzedzic kogos za 10zl tez nie bede wykonywal co chwile.jesli sie na to zdecyduje to napewno w jakijes porzadnej firmie.wiec moze macie jakies doswiadczenie z tym?
[ Dodano: 2010-09-24, 09:41 ]
szybki-ens, cos mi sie wydaje ze mikolaj w tym roku ominie twoj komin hehehe....