Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[All]Czym czyścić skóre?

Wszystko co związane z dbaniem o nasze Audi A6 / A7
muzycom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: muzycom » 17 wrz 2010, 14:23

ÂŚrodek to jedno, drugie maszyna.
Przy użyciu tego środka uzyskasz lepszy efekt jeśli wspomożesz się maszyna niż bez niej.
Po prostu bez maszyny nie odessiesz dobrze brudu.
Używając środka jako presprey nawet domowym odkurzaczem piorącym można uzyskać dobry efekt.

Zaczyna Ci pękać Top Coat. Bezbarwne wykończenie. Potem pęka farba. Możesz ten proces spowolnić używając LV Protectora.

Jeśli chodzi o natłuszczanie to tak od 3 roku można już używać dodatkowo środka natłuszczającego.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, 14:25 przez muzycom, łącznie zmieniany 1 raz.
Reklama w podpisie jest zabroniona

muzycom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: muzycom » 21 wrz 2010, 15:25

Nie wiem czy mnie moderator nie prześwięci za umieszczenie tego tutaj, ale osoby zainteresowane wypowiadają się w tym wątku, a nasza propozycja myślę, że wam się spodoba. :mrgreen:

Zbliżają się trzecie urodziny Lederzentrum i z tej okazji postanowiliśmy zorganizować konkurs, dla naszych obecnych i przyszłych klientów.

Do wygrania zestawy kosmetyków do czyszczenia i pielęgnacji skór i tkanin.

Aby wziąć udział w konkursie wystarczy zostać naszym fanem <ok> na portalu facebook i śledzić dokładnie rozwój wydarzeń. :)

Lederzentrum na Facebooku

W najbliższym czasie podam więcej szczegółów.

Awatar użytkownika
gumisv6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: gumisv6 » 21 wrz 2010, 16:31

może nie bo do tej pory to ten temat był na tym poziomie że najlepszym polecanym środkiem do renowacji skórek było szare mydło i woda w płynem do naczyń także muzykom naprawdę wiele wniosłeś do naszego tematu ;-)

Wawryn , jak tam poradziłeś sobie??

Awatar użytkownika
Wawryn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wawryn » 22 wrz 2010, 21:05

właśnie jest git,zakryłem wszystkie rysy,fotele są jasne odnowiły się, wstawie zdjęcia w weekend bo samochód zostawiłem ojcu bo swój do lakiernika oddał,a był mu bardziej potrzebny.

pokaże wam efekt bo naprawdę jest zajebista różnica.Nie jest to na co liczyłem ale wynika to że skóra jest pofałdowana i raczej już z nią ciężko jest coś zrobić :mrgreen:
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 23 wrz 2010, 21:25

A może ktoś mi powie czy koniecznie musi być do wyczyszczenia przed malowaniem aceton, czyy może być benzyna ekstrakcyjna ?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 23 wrz 2010, 21:44

Ano to już wiem i widzę że też ma nazwe benzyny. Pytałem to dlatego, że wiem że aceton jest ostrym środkiem, a poza tym wcale nie nadaje się do odtłuszczania i benzyna bardziej odtłuszcza. w porównaniu z rozpuszczalnikami.
W każdym razie muszę coś z lederzentrum zamówić.

Awatar użytkownika
Levuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 115KM
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Levuss » 30 wrz 2010, 17:56

Witam
Dzisiaj odebrałem fotele od tapicera w celu uzupełnienia pianki. Fotel kierowcy a konkretniej jego boczek wyglądał tak:
ObrazekObrazek

a po uzupełnieniu pianki wygląda tak:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Jak widać, fałdy oraz zagięcia na boczku zostały zlikwidowane, skóra teraz jest napięta :-) fotele czekają już na farbkę celem odzyskania świeżego kolorku <ok> .
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny

AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE

Awatar użytkownika
Wawryn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wawryn » 01 paź 2010, 11:31

ile zapłaciłeś za wymianę?
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom

Awatar użytkownika
Levuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Levuss » 01 paź 2010, 12:09

Wawryn pisze:ile zapłaciłeś za wymianę?
40zł od fotela :) efekt jest naprawdę super a jeszcze jak położę nową warstwę farby będą jak nowe :-D .
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł

Awatar użytkownika
Levuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Levuss » 01 paź 2010, 12:27

Dirty pisze:Panowie, tak piszecie o tym farbowaniu itp.

Jak to kolega muzycom pisał, skóra jest bezpośrednio pokryta farbą a na to dodatkowo lakier bezbarwny.

Więc, jak położy się farbę na takie fotele to potem powinno się jeszcze kłaść lakier dla zabezpieczenia tak?

W ofercie lederzentrum nie widziałem lakieru bezbarwnego. Więc jak to w końcu jest?
W sumie dobre pytanie, chociaż na forum BMW jest temat o renoskórze i wiele osób po pomalowaniu nie kładło lakiery tylko impregnat.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 01 paź 2010, 12:40

Ja to od kilku dni robie próby, przed chwilą po głębszym przypatrywaniu się zauważyłęm, że ktoś u mnie to już robił, boczki drzwi mają ciut delikatnie inny kolor od siedzeń. POwiem że ktoś to zrobił łądnie.
Ale jest jeden wielki minus, zauważyłem, że faktura skóry jest nieco mniej chropowata po takim zabiegu, boje się że jak pomaluje ponownie siedzenia to będzie wyglądała jak derma :(
Jedno musze przyznać, że szpachla do skóry spełnia swoje zadanie, podkleiłem łątke wlałęm tą płynną skóre, teraz delikatnie zamalowałem i patrząc z pewnej odległości nie widać ze było naprawiane.
Tak więc uważam preparaty za dobre, lecz chyba nie każdy da sobie z tym rade, w sensie zadawalającym i efektywnym :(
Trzeba uważać na paprochy, bo zawsze gdzieś jakiś się znajdzie i przyklei i widać go na skóze.

Awatar użytkownika
Levuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Levuss » 01 paź 2010, 12:45

Za jakieś 2 tyg będę malował swoje foteliki to na pewno zdam relację i napiszę jak ja to robiłem.

ps. dzisiaj odświeżyłem tunel środkowy w mojej perełce :) wygląda bardzo obiecująco. Uwielbiam doprowadzać to auto do super stanu hehe. Sprawia mi to niezwykłą frajde :-) love CCCO <piwo> .
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł

Awatar użytkownika
Wawryn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wawryn » 04 paź 2010, 18:43

w lederzentrum jest utrwalacz do skór myślę że to po częsci spelnia funkcję waszego lakieru
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom

muzycom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: muzycom » 05 paź 2010, 08:58

Wiem że aceton jest ostrym środkiem, a poza tym wcale nie nadaje się do odtłuszczania i benzyna bardziej odtłuszcza. w porównaniu z rozpuszczalnikami.
Dokładnie. Ciężko mi komentować technologie w których używa się acetonu w warunkach domowych. W garbarni to i owszem im się zdarza. :-P

Do takich prac aceton jest za mocny (zero kontroli.) Często farba schodzi gruba warstwą i się grudkuje :-( My sprzedajemy dla klientów GLD , jest sporo słabszy niż aceton, można nim ściągać warstwę po warstwie i na przykład usunąć lakier wykończeniowy nie ruszając farby.

Po co w ogóle GLD. Wykończenie w autach na powierzchniach mniej używanych potrafi być tak silne, ze farba ma problem z dobrym chwyceniem powierzchni. GLD wzrusza stare wykończenie farba lepiej się łączy ze starą. wystarczy, że po drobnym przetarciu powierzchnia stanie się klejąca. Można nakładać farbę.

Jeśli chodzi o lakier wykończeniowy. Ten profesjonalny Top Coat nakładamy pistoletem. Nie da się gąbką niestety bo się klei. DO tego procedury są bardziej skomplikowane, bo musisz dodać 1-5% utwardzacza. Lakier jest reaktywny tylko przez kilka godzin, potem robi się galaretka. Słowem to już profesjonalny środek.

Mamy też lakiery w sprayu. Wszystkie one niestety dają bardzo grubą warstwę, do której łatwo czepia się kurz. Do tego ciśnienie z puszki nie jest równomierne. Używamy ich tylko do zabezpieczania małych uszkodzeń, na wyjazdach. W renowacji większych powierzchni i niewymontowanych siedzeń średnio się sprawdzają.

Rolę lakieru wykończeniowego spełnia Versiegelung. Po prostu trzeba co jakiś czas potraktować nim siedzenia. Ale krzywdy nim skórze, ani sobie nie zrobicie.

jeśli zdarzy się paproch, to wystarczy miejsce przeszlifować. Ważne żeby w pomieszczeniu było jak najmniej kurzu.
Tak więc uważam preparaty za dobre, lecz chyba nie każdy da sobie z tym rade, w sensie zadawalającym i efektywnym :(
Spokojnie sobie dajecie radę. Chyba jeszcze nie mieliśmy klienta, który by sobie nie poradził z winy swoich zdolności manualnych.
Czasem po prostu trzeba Wam pomóc, ale jak są problemy to dzwońcie - pomożemy.

Awatar użytkownika
Wawryn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wawryn » 26 paź 2010, 18:17

Jak obiecałem wstawiam foty po renowacji skóry
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tutaj ładnie to wygląda ale gdzieniegdzie mam ciemnie plamy szczególnie na tylne kanapy mam ciemniejszy środek,może za słabo odtłuściłem?
Sporo się z tym namęczyłem ale jak ktoś che się za to zabrać niech dobrze odtłuści kanapę.chciałem poprawić jedna plamkę i przyciemniłem niechcący cały element z tyłu

POZDRO

LEDERZENTRUM ma bardzo dobre środki ,miła obsługę ,jestem w pełni zadowolony! <piwo>
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja i kosmetyka”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl