[All]Czym czyścić skóre?
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7

Siemka widzę że temat rzeka....
Właśnie zmieniłem fotele z weluru na skórę,trochę zniszczone.Aż się zastanawiałem czy dobrze zrobiłem....
Ale do rzeczy mam liczne pęknięcia,i jakby pozawijaną skórę na przednich fotelach ,tak jakby była mocno wygnieciona i nie wiem czy samemu środkami to zrobię czy trzeba jakoś inaczej kombinować.tam gdzie są zawiniete są zdarte.podeślę fotki jutro to może ktoś obczai i m i doradzi ,czy samemu to zrobię czy nie.Dodam że wydałem na fotele 900 zł i do tego nie pasował mi tył .Musiałem zapłacić jeszcze 300 za zerwanie skóry i obszycie na stara kanapę....ogólnie nie chodiz o wydatek tylko czy sam tego nie zwalę .
Właśnie zmieniłem fotele z weluru na skórę,trochę zniszczone.Aż się zastanawiałem czy dobrze zrobiłem....
Ale do rzeczy mam liczne pęknięcia,i jakby pozawijaną skórę na przednich fotelach ,tak jakby była mocno wygnieciona i nie wiem czy samemu środkami to zrobię czy trzeba jakoś inaczej kombinować.tam gdzie są zawiniete są zdarte.podeślę fotki jutro to może ktoś obczai i m i doradzi ,czy samemu to zrobię czy nie.Dodam że wydałem na fotele 900 zł i do tego nie pasował mi tył .Musiałem zapłacić jeszcze 300 za zerwanie skóry i obszycie na stara kanapę....ogólnie nie chodiz o wydatek tylko czy sam tego nie zwalę .
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7

renowacja jasnej skórki
Witam oto fotki ,fotele nie są w super stanie i chciałbym to zmienić,jakie środki i w jakiej ilości mógłbyś mi polecić ,aby zrobić to porządnie....tak jak na Audi przystało:)
fotel kierowcy :
[/URL [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdfaa84d071dd5f3.html]
![Obrazek]()
fotel pasażera
![Obrazek]()
![Obrazek]()
kanapa
![Obrazek]()
podłokietnik kanapy
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Zagięcia na fotelach przednich mnie martwią ,ponieważ nawet jeśli pokryje się zdarte to będą fałdy.W niektórych miejscach jest popękana skóra...
Z tyłu jakieś dziwne czarne plamy normalnym środkiem do czyszczenia skór kupionym w sklepie nie zeszło,jakby ktoś czarnym atramentem nachlapał.Do tego dziwne dziury w podłokietniku....
Jednym słowem czekam na pomoc ,jakie środki gdzie jak w jakiej ilości i za ile...
Z Góry dzięki!
fotel kierowcy :
[/URL [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdfaa84d071dd5f3.html]

fotel pasażera

kanapa

podłokietnik kanapy

Zagięcia na fotelach przednich mnie martwią ,ponieważ nawet jeśli pokryje się zdarte to będą fałdy.W niektórych miejscach jest popękana skóra...
Z tyłu jakieś dziwne czarne plamy normalnym środkiem do czyszczenia skór kupionym w sklepie nie zeszło,jakby ktoś czarnym atramentem nachlapał.Do tego dziwne dziury w podłokietniku....
Jednym słowem czekam na pomoc ,jakie środki gdzie jak w jakiej ilości i za ile...
Z Góry dzięki!
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Twoje fotele nie są jeszcze w najgorszej kondycji. Co do fałd na bocznych częściach siedziska to możesz pojechać do tapicera niech wymieni gąbkę na siedzisku. Siedzisko wtedy powinno się naciągnąć, wiec nie powinno być tylu zmarszczek. Ja w następnym tygodniu jadę do tapicera na taką operację i maluję fotele. Dam znać o efektach.
ps.
u mnie tapicer za wymianę pianki krzyczy 40zł/fotel więc koszt nie jest duży.
ps.
u mnie tapicer za wymianę pianki krzyczy 40zł/fotel więc koszt nie jest duży.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Fotele się nadają jak najbardziej do renowacji.
Fałd niestety nie da się usunąć <smuty>, to normalny objaw starzenia się skóry.
Wymiana pianki, może zniwelować to wizualnie, ale skóra będzie się dalej zginać w tych miejscach.
Jeśli chodzi o odświeżenie koloru, to tutaj jest cała procedura opisana:
http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/t ... dowej.html
Fotele wyczyść przed malowanie mocnym środkiem czyszczącym przy użyciu szczoteczki. Jeśli przebarwienie z kanapy nie zejdzie, to je dofarbujesz.
NA podłokietniku najprawdopodobniej są wgniecenia, od przewożenia, bądź składowania czegoś ciężkiego.
To powinno Ci pomóc. Niestety nie ma gwarancji, czy się uda.
[youtube][/youtube]
To chyba tyle na początek.
Fałd niestety nie da się usunąć <smuty>, to normalny objaw starzenia się skóry.
Wymiana pianki, może zniwelować to wizualnie, ale skóra będzie się dalej zginać w tych miejscach.
Jeśli chodzi o odświeżenie koloru, to tutaj jest cała procedura opisana:
http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/t ... dowej.html
Fotele wyczyść przed malowanie mocnym środkiem czyszczącym przy użyciu szczoteczki. Jeśli przebarwienie z kanapy nie zejdzie, to je dofarbujesz.
NA podłokietniku najprawdopodobniej są wgniecenia, od przewożenia, bądź składowania czegoś ciężkiego.
To powinno Ci pomóc. Niestety nie ma gwarancji, czy się uda.
[youtube][/youtube]
To chyba tyle na początek.
Reklama w podpisie jest zabroniona
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7

Dzięki Jeszcze załamania,peknięcia i itp ?jakich środków użyć ,tam u Siebie na stronie masz ich bardzo dużo.czym to wypełnić i ile tego kupić żeby starczyło.Powiedz mi tez jak to jest z doborem koloru?idealnie jak lakier trzeba?ta wymiana gąbki może 40 zeta ale ponownie naszyć trzeba skórę??Już mi koleś zmianiał tył,bo kanapa nie pasowała ,to sciągał i nakładał to się z tym ładnie męczył////
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie trzeba ponownie naszywać skóry, skóra jest naciągana na fotel i przymocowana, albo na jakiś zatrzaskach lub zapinkami. Nic nie trzeba szyć. Co do pęknięć w wyżłobień w skórze to możesz użyć płynnej skóry lub szpachli do skóry.Wawryn pisze:ta wymiana gąbki może 40 zeta ale ponownie naszyć trzeba skórę??Już mi koleś zmianiał tył,bo kanapa nie pasowała ,to sciągał i nakładał to się z tym ładnie męczył////
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
-
Społeczność Audi A6