Witam
Drodzy klubowicze czy ktos z was przyciemniał w swojej niuni tylne lampy ?
chciałbym miec ciemne lampy ale nie ma na rynku takowych a nie kupie samych narozników bo bedzie dziwnie wygladac jak to ori a to nie
Prsze o jakies doświadczenia do wyboru sa chyba tylko folia lub spray ale niewiem co leprze co lepiej i dluzej bedzie ladnie wygladało ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie www.ptwm.pl
Co byś nie wybrał stracisz homologację i przy kolizji będzie twoja wina. Dlatego zawsze lepiej jest wybrać mniejsze zło czyli w tym wypadku moim zdaniem spray do przyciemniania lamp. folia będzie czystym dowodem przy ewentualnej stłuczce bo się porwie a farba nałożona sprayem nie widzialna chyba że pomalujesz na smołę
Słuchaj jeśli chcesz to ci mogę doradzić jak zaciemniać lampy sprayem bo to już przerabiałem nie raz nie na a6 ale na VW itp..
[youtube][/youtube]
Tutaj masz filmik seryjnych lamp od vw przyciemnionych prze zemnie.
Można się bawić przeróżnie bo ja np. tylne lampy przyciemniłem w miejscu kierunków tam gdzie jest ten okropny pomarańcz a czerwone odblaski pozostawiłem seryjne ze stopami. Osobiście czerwieni nie zaciemniam bo jest ładna. Jak już to można jedną warstwą żeby to wyglądało delikatnie i gustowanie a nie na maksa na smołę jak wieśniaki z "BMW" nie obrażając nikogo
Kierunki przednie zrobiłem 3 warstwami nie na smołę ale dość ciemno i jak na filmie widać, że jeżeli kupisz dobry preparat to efekt będzie ładny farba będzie dobrze kryła no i będzie przezroczysta tak jak powinna być wiadomo, że 100% przezroczystości to nie będzie ale koło 80%. Są ludzie co twierdzą że nic nie widać - to nie prawda widać wszystko i ładnie.
Starsze leciutko konstrukcyjnie i nadwoziowo autka mają to do siebie, że wiele rzeczy tzreba modernizować na własna rękę i po bawić się przy tym i jeśli się robi to z głową to nie zrobi się wieś tuningu. Za to kocham starsze auta.
Przepraszam, że tak obszernie odpisałem ale mam nadzieję, że pomogłem no i pozdrawiam.
ogulnie wszytko w dyche opisałes ładnie i kralownie dziekuje
no widzisz ale jednak farba matuje lampy kurde szkoda ze do naszych lalusi nie ma zandych tuningowych zeczy nawet zeby blende do S6 dostac to jest nie osiagalne
nawet ostanio widzialem lampy do 100 c4 tuning ale do A6 Nic
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie www.ptwm.pl
axidix, doradzam ci cierpliwosc.twierdzisz ze nci nie ma.sa byla blenda od s4 w dobrej cenie.ja osobiscie widzialem an allegro kompletny tyl hella ciemny do a6c4 w sedanie.co do matowienia lamp to powiem ci ze ja kiedys robilem to lakierami motip i nic ne zmatowialo.swiecilo sie chyab nawet bardziej niz ori.poprostu zmylem brud z lamp tylnych i nic wiecej nei robiac malowalem kilka warstw.wyszlo wszystko super.wiec albo cierpliwosc albo odwaga i do dziela.
Dymisz - czekasz 2 dni - polerujesz najmniejszej gradacji papierem ściernym ale 2000 chyba starczy najlepiej jakby to było na gąbce coś jak na wiertarki jest. potem lakierujesz i jak to u nas w wojsku mówią POÂŁAPANE
ja jeszcze nie znalazłem całego tyłu ciemnego nie moge znalesc bledy od C4
no no za 300 bym sam kupił ale z 500 to nie dam bo za 500 to ja mam licznik z manetka + tyl wyciraczke :D
GranuL, w ktorym miejscu drogo?chyba tam gdzie ja dalem....bo za komplet od s4 z lampami ktore tez kosztuja po 50-80zl sztuka to chyba nie bylo tragedii...widzialem gdzies na forum za ok 400 chyba komplety nieoryginalne.tez to zle nie wygladalo.
widziałem widziałem te blede clear nie ori na allegro :P i w zeczywistosci i to tak sobie wygladało
axidix, szukaj po czesciach po samochodach.mi sie moja udalo kupic od typa co rozebral autko i na allegro byla klapa z blenda.wiec szukaj tez w ten sposob.
heh od roku szukam codzienie na alegro , znalazłem jedna i gosc chciał za nia 500 i to jeszcze byla w środku miedzy lampami brudna