Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2,5 TDI AEL] Ciemne lampy , przyciemnananie lamp ?

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[A6 C4 2,5 TDI AEL] Ciemne lampy , przyciemnananie lamp ?

Post autor: axidix » 14 wrz 2010, 12:35

Witam
Drodzy klubowicze czy ktos z was przyciemniał w swojej niuni tylne lampy ?
chciałbym miec ciemne lampy ale nie ma na rynku takowych :/ a nie kupie samych narozników bo bedzie dziwnie wygladac jak to ori a to nie :/
Prsze o jakies doświadczenia do wyboru sa chyba tylko folia lub spray ale niewiem co leprze co lepiej i dluzej bedzie ladnie wygladało ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...

Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie ;p www.ptwm.pl

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: GranuL » 14 wrz 2010, 21:26

Co byś nie wybrał stracisz homologację i przy kolizji będzie twoja wina. Dlatego zawsze lepiej jest wybrać mniejsze zło czyli w tym wypadku moim zdaniem spray do przyciemniania lamp. folia będzie czystym dowodem przy ewentualnej stłuczce bo się porwie a farba nałożona sprayem nie widzialna chyba że pomalujesz na smołę ;)

Słuchaj jeśli chcesz to ci mogę doradzić jak zaciemniać lampy sprayem bo to już przerabiałem nie raz nie na a6 ale na VW itp..

[youtube][/youtube]

Tutaj masz filmik seryjnych lamp od vw przyciemnionych prze zemnie.
Można się bawić przeróżnie bo ja np. tylne lampy przyciemniłem w miejscu kierunków tam gdzie jest ten okropny pomarańcz a czerwone odblaski pozostawiłem seryjne ze stopami. Osobiście czerwieni nie zaciemniam bo jest ładna. Jak już to można jedną warstwą żeby to wyglądało delikatnie i gustowanie a nie na maksa na smołę jak wieśniaki z "BMW" nie obrażając nikogo ;)

Kierunki przednie zrobiłem 3 warstwami nie na smołę ale dość ciemno i jak na filmie widać, że jeżeli kupisz dobry preparat to efekt będzie ładny farba będzie dobrze kryła no i będzie przezroczysta tak jak powinna być ;) wiadomo, że 100% przezroczystości to nie będzie ale koło 80%. Są ludzie co twierdzą że nic nie widać - to nie prawda widać wszystko i ładnie.

Starsze leciutko konstrukcyjnie i nadwoziowo autka mają to do siebie, że wiele rzeczy tzreba modernizować na własna rękę i po bawić się przy tym i jeśli się robi to z głową to nie zrobi się wieś tuningu. Za to kocham starsze auta.

Przepraszam, że tak obszernie odpisałem ale mam nadzieję, że pomogłem no i pozdrawiam.

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axidix » 14 wrz 2010, 21:56

ogulnie wszytko w dyche opisałes ładnie i kralownie :) dziekuje
no widzisz ale jednak farba matuje lampy :/ kurde szkoda ze do naszych lalusi nie ma zandych tuningowych zeczy :/ nawet zeby blende do S6 dostac to jest nie osiagalne :(
nawet ostanio widzialem lampy do 100 c4 tuning ale do A6 Nic :(
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...

Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie ;p www.ptwm.pl

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 15 wrz 2010, 12:05

axidix, doradzam ci cierpliwosc.twierdzisz ze nci nie ma.sa byla blenda od s4 w dobrej cenie.ja osobiscie widzialem an allegro kompletny tyl hella ciemny do a6c4 w sedanie.co do matowienia lamp to powiem ci ze ja kiedys robilem to lakierami motip i nic ne zmatowialo.swiecilo sie chyab nawet bardziej niz ori.poprostu zmylem brud z lamp tylnych i nic wiecej nei robiac malowalem kilka warstw.wyszlo wszystko super.wiec albo cierpliwosc albo odwaga i do dziela.

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: GranuL » 15 wrz 2010, 18:31

Powiem tak można to zrobić na twój sposób ;)

Dymisz - czekasz 2 dni - polerujesz najmniejszej gradacji papierem ściernym ale 2000 chyba starczy najlepiej jakby to było na gąbce coś jak na wiertarki jest. potem lakierujesz i jak to u nas w wojsku mówią POÂŁAPANE :)

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axidix » 15 wrz 2010, 21:38

ja jeszcze nie znalazłem całego tyłu ciemnego :( nie moge znalesc bledy od C4 :(

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 15 wrz 2010, 21:42

axidix, ja swojej szukalem ponad rok ale warto bylo.a do s4 mialem blende kompletna nie dalej jak miesiac temu...

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axidix » 15 wrz 2010, 22:14

i za ile poszkupiles ? i za ile sprzedałes :>

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 15 wrz 2010, 22:21

swoja kupilem ori za chyba 400-500 a ostatnio co mialem sprzedlame komplet dla kolegi z forum za 300 z lampami w blotniki

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: GranuL » 15 wrz 2010, 22:29

drogo :)

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axidix » 15 wrz 2010, 22:40

no no za 300 bym sam kupił :) ale z 500 to nie dam bo za 500 to ja mam licznik z manetka + tyl wyciraczke :D

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 wrz 2010, 06:48

GranuL, w ktorym miejscu drogo?chyba tam gdzie ja dalem....bo za komplet od s4 z lampami ktore tez kosztuja po 50-80zl sztuka to chyba nie bylo tragedii...widzialem gdzies na forum za ok 400 chyba komplety nieoryginalne.tez to zle nie wygladalo.

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axidix » 16 wrz 2010, 09:10

widziałem widziałem te blede clear nie ori na allegro :P i w zeczywistosci i to tak sobie wygladało :/

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 wrz 2010, 09:15

axidix, szukaj po czesciach po samochodach.mi sie moja udalo kupic od typa co rozebral autko i na allegro byla klapa z blenda.wiec szukaj tez w ten sposob.

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: axidix » 16 wrz 2010, 10:22

heh od roku szukam codzienie na alegro , znalazłem jedna i gosc chciał za nia 500 i to jeszcze byla w środku miedzy lampami brudna :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja