Nie wiem ile ten plak kosztuje ale ja nie ryzykuje i kupuje do mojej Audinki tylko najllepsze czyli oryginalne produkty z AUDI. Zestaw do skory kosztuje 30 euro czyli jakies 120 zl.ale masz 2 buteleczki jedna czyscisz a druga nawilzasz takim mleczkiem...Efekt jest naprawde dobry i wystarcza na dwa razy...fenomenalny pisze:Ja swoja skore czyszcze PLAKIEM do skór- fajna pianka ktora odzywai skore- ciekawe czy jest cos co jest leprze a wpodobnej cenie?
[All]Czym czyścić skóre?
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7

Nie widzę tutaj nic, co by się nadawało do szpachlowania. Farba pokryje nierówności. Zmarszczek się nie usuwa, to normalny objaw starzenia się skóry. Na siedzisku może być problem z utrzymaniem szpachli. Musi być naprawdę wgłębieni, aby decydować się na naprawę.Wawryn pisze:to jak to skóra w płynie czy szpachlą do skó to potraktować czy tylko farbą?
W Lederzentrum zrobiłem już zakupy ale tam mi nie polecali szpachli ,ale fotki były jak tutaj
Reklama w podpisie jest zabroniona
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witajcie
Przed wczoraj wiozłem kolesia na stopa. Wsiadam dzisiaj do auta i co widzę?
na fotelu pasażera są jakieś wgłębienia na skórze :evil: jakby od czegoś metalowego. Poniżej prezentuję zdjęcia. Jak to usunąć?. Szpachla?.
http://img10.imageshack.us/gal.php?g=20100909690.jpg
Przed wczoraj wiozłem kolesia na stopa. Wsiadam dzisiaj do auta i co widzę?
http://img10.imageshack.us/gal.php?g=20100909690.jpg
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
-
Camel-
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamel
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Uuu rzeczywiście dziargnięte. Przede wszystkim - porządnie wyczyść skórę bo jest cała brudna i ma tłusty nalot. Jak już ją wyczyścisz, delikatnie odtłuść miejsce "dziargniete" i dopiero patrz w jakim jest stanie. Może to przetarty lakier, może tylko czarny brud. W każdym razie cała skóra jest brudna więc cięzko mówić o stopniu zniszczenia. Nawet jeśli jest delikatnie przetarty lakier od tego dziargnięcia, to wystarczy kupić farbkę i to zatuszować, a nie od razu skóra w płynie. Bo faktury już oryginalnej na pewno nie odzyskasz 
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Na tygodniu dokładnie oczyszczę skórę. Jak zrobić odcisk lica skóry, żeby faktura była oryginalna?.Dirty pisze:Odcisk lica zawsze można zrobić :mrgreen:Camel- pisze:Bo faktury już oryginalnej na pewno nie odzyskasz
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Jeśli chodzi o płynną skórę to:
[youtube][/youtube]
Po takiej naprawie zostaje płaska powierzchnia. Zanim płynna skóra się utwardzi możesz wycisnąć innym kawałkiem skóry o podobnej fakturze wzór. Nie musi być idealny, ma tylko oszukać oko. Można na przykład zrobić zmarszczkę w celu ukrycia uszkodzenia.
Jeśli bardzo ci zależy, żeby było full profi, możesz wyciskiem silikonowym skopiować lico z własnego siedzenia, a następnie wycisnąć je w miejscu uszkodzonym. Jednak to już spory koszt.
Dobry efekt powinien być po zastowowaniu samej płynnej skóry i farby.
[youtube][/youtube]
Po takiej naprawie zostaje płaska powierzchnia. Zanim płynna skóra się utwardzi możesz wycisnąć innym kawałkiem skóry o podobnej fakturze wzór. Nie musi być idealny, ma tylko oszukać oko. Można na przykład zrobić zmarszczkę w celu ukrycia uszkodzenia.
Jeśli bardzo ci zależy, żeby było full profi, możesz wyciskiem silikonowym skopiować lico z własnego siedzenia, a następnie wycisnąć je w miejscu uszkodzonym. Jednak to już spory koszt.
Dobry efekt powinien być po zastowowaniu samej płynnej skóry i farby.
Jesteśmy mocno zorientowani na obsługę firm i hurtowników. Renowacje dla klientów tez przeprowadzamy, ale przede wszystkim zajmujemy się sprzedażą środków serwisem i doradztwem w temacie skór.
jeśli chodzi o rękaw, to większości środków profesjonalnych nie sprzedajemy dla klientów indywidualnych. Chyba, że wychodzi taka potrzeba podczas oględzin. Jeśli już coś sprzedajemy to klient musi być poinformowany dokładnie jak to stosować.
jeśli chodzi o rękaw, to większości środków profesjonalnych nie sprzedajemy dla klientów indywidualnych. Chyba, że wychodzi taka potrzeba podczas oględzin. Jeśli już coś sprzedajemy to klient musi być poinformowany dokładnie jak to stosować.
Versiegelung po farbowaniu, do standardowego zabezpieczenia LV Protector. Jeśli auto ma parę latek to po LV Protectorze warto Leder Protector zastosować. Natłuści delikatnie skórę i przywróci jej miękkość.LV Protector, czy Leder Versiegelung?
Impregnaty do tkanin:
http://sklep.lederzentrum.pl/impregnat- ... -p-25.html
Zapobiegają w pewnym stopniu mechaceniu i zaplamieniu, a to największa zmora przy alcantarze. Dobrze materiał przed takim zabiegiem wyprać. Najlepiej na mokro.
Warto zabezpieczać nie tylko alcantarę. Równie dobrze sprawdzają się przy innych tkaninach.
http://sklep.lederzentrum.pl/impregnat- ... -p-25.html
Zapobiegają w pewnym stopniu mechaceniu i zaplamieniu, a to największa zmora przy alcantarze. Dobrze materiał przed takim zabiegiem wyprać. Najlepiej na mokro.
Warto zabezpieczać nie tylko alcantarę. Równie dobrze sprawdzają się przy innych tkaninach.
Impregnat chroni właśnie przed zaplamieniem. Przed wycieraniem pośrednio bo sprawia, ze włókna są mniej podatne na złamanie i penetracje tłuszczy potu. Tak właśnie się ten proces zaczyna. Jeśli chodzi o czyszczenie to dokładnie odkurzaczem piorącym. Ale na zasadzie prespreyu. Najpierw spryskujesz materiał. Tworzysz piane i potem tylko spłukujesz letnią wodą. Maszyny nieprofesjonalne są za słabe i mają problem z odsysaniem wody z tapicerki, a co za tym idzie i brudu.
Warto zapytać się w zakładzie profesjonalnym za ile by Ci przeprali siedzenia.
Warto zapytać się w zakładzie profesjonalnym za ile by Ci przeprali siedzenia.