[A6 ALL] VAG CAN HEX USB - Reaktywacja
Siemka
Mam pytanko dochodzę do punktu gdzie trzeba uruchomic program vidpidfix i wyskakuje mi blad can't load ft8u245.dll a nastepnie you must enter device description or serial number.
Ktoś wie o co choidz
OK rozwiązalem problem vidpid-a :D
Wszystko zrobiłem krok po kroku ale dalej jak podłącze kabel do auta to pisze
Interfejs wykryto
linia K ok
linia KL (czy jakoś tak) ok
Status: Test własny nieudany
Czy ktoś ma jakiś pomysl ?
Mam pytanko dochodzę do punktu gdzie trzeba uruchomic program vidpidfix i wyskakuje mi blad can't load ft8u245.dll a nastepnie you must enter device description or serial number.
Ktoś wie o co choidz
OK rozwiązalem problem vidpid-a :D
Wszystko zrobiłem krok po kroku ale dalej jak podłącze kabel do auta to pisze
Interfejs wykryto
linia K ok
linia KL (czy jakoś tak) ok
Status: Test własny nieudany
Czy ktoś ma jakiś pomysl ?
Padł kabęl przy przeprowadzaniu reaktywacji
Witam właśnie zrobiłem reaktywacje sposobem tu podanym i kabel się wyspał po zrobieniu Naciśnij "Write default EE date" w programie Vidpidfix teraz się nazywa Dlp module i nic z nim nie można zrobić jak go zreanimować?
Chciałem naprawić Kabel VCDS AKP 8054 PL i się wysypał na nazwę jak podłączam go to się nazywa Dlp module i nić nie można zainstalować dla niego.jakos78 pisze:O i tu jest dobre pytanie, bo do kazdego z wymienionych kabli potrzeba inny wsad :mrgreen:A jaki kabel chciałeś naprawiać? 704, 805 czy np 908 albo 912??
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 137KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Panowie mam pytanko. Przy probie zalogowania 26261 w grupie LOGIN wysypał mi sie kabel na amen, da sie jakoś go naprawić ? Mowa o wersji VCDS 805.1 Sterowniki widzi, po podpięciu do OBD świeci czerwona dioda po podpięciu USB zmienia kolor na zielony, w VCDS 805.1 przechodzi test OK. Gdy przyjdzi sie połaczyć ze sterownikiem silnika, nie widzi go wogóle
Jest szansa na reanimacje ?
Jest szansa na reanimacje ?
Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 137KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czytałem ale u mnie kolego problem jest innego typu, mi kabel widzi poprawnie i nie jest to na pewno usterka z 1 posta :Dirty pisze:A czytałeś pierwszego posta?
xcoom pisze:W przypadku gdy podłączyłeś klona do "niewłaściwej" wersji VAG-COMa lub VCDSa i wywaliło ci kabelek
tzn jest on teraz rozpoznawany przez kompa jako (USB <-> Serial), opis ten pomoże ci odratować twój fejs.
Zawsze korzystam z oryginalnego programu który dostałem wraz z kablem. Nawet test pod VCDS przechodzi pozytywnie. Nie mogę sie połączyć ze sterownikiem silnika :-P Mieli, mieli, mieli i tyle w temacie...
Pytanie zasadnicze: Czy faktycznie logowanie 26261 (inni na tym forum tak logowali) (KLIK) mogło wysypać interfejs ? Dla mnie to bez sensu, a efekt jest taki ze dupa blada
[ Dodano: 2010-11-19, 17:25 ]
Działa i wszystko jest GITT
- od nowa system
- od nowa vcds
- od nowa sterowniki
- próba na innym TDI
- próba u mnie i wszystko OK
Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Witam wszystkich szanownych forumowiczów
Mam podobny problem z uwaleniem kabelka z tym że w moim przypadku jest to "VAG K+Can Commander 1.4 China" zainstalowałem VCDS i przy pierwszej próbie uruchomienia był komunikat czy zaktualizować firmware?
Potwierdziłem że tak i teraz wykrywa mi kabelek jako "Ross-Tech Direct USB Interface) nie tworzy wirtualnego portu COM i nie ma możliwości nawiązać z nim połączenia.
Czy ktoś ma wsad do tego kabelka?
Będe wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Mam podobny problem z uwaleniem kabelka z tym że w moim przypadku jest to "VAG K+Can Commander 1.4 China" zainstalowałem VCDS i przy pierwszej próbie uruchomienia był komunikat czy zaktualizować firmware?
Potwierdziłem że tak i teraz wykrywa mi kabelek jako "Ross-Tech Direct USB Interface) nie tworzy wirtualnego portu COM i nie ma możliwości nawiązać z nim połączenia.
Czy ktoś ma wsad do tego kabelka?
Będe wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Vcds 11.20
Witam
Mam pytanie jakiego wsadu musze uzyc do 11.20 kabla Program VCDS 11.2.0 beta??? 812.4 tego czy musze miec wsad 11.20 a jak tak to z kad go zdobyc
Udało się wsad 812.4 działa na razie testowałem kabel na samochodzie bez szyny can i działał.
Mam pytanie jakiego wsadu musze uzyc do 11.20 kabla Program VCDS 11.2.0 beta??? 812.4 tego czy musze miec wsad 11.20 a jak tak to z kad go zdobyc
Udało się wsad 812.4 działa na razie testowałem kabel na samochodzie bez szyny can i działał.
- marcin_tdi
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- marcin_tdi
- Forum Audi A6 / A7
Kabel
Witam
kolego zrob tym samym softem co ja zrobilem tego 11.2.0 en powinno dzialac. Jak mniemam masz kable z forum bo jak tak mozesz jeszcze napisac do goscia od ktorego go kupiles to Ci tesh po moze:)
kolego zrob tym samym softem co ja zrobilem tego 11.2.0 en powinno dzialac. Jak mniemam masz kable z forum bo jak tak mozesz jeszcze napisac do goscia od ktorego go kupiles to Ci tesh po moze:)
-
- Forum Audi A6 / A7