Witam wszystkich
Mam problem, zmieniłem skrzynie i okazało się że nie mogę podpiąć półosi ponieważ w starej skrzyni flansze były takie w krztałcie gwiazdy a akrzynia którą założyłem ma okrągłe flansze. Może ktoś wie czy da sie przełożyć flansze ze starej skrzyni do tej nowej. Dodam że według ETKI skrzynie nie różnią się niczym.
pozdrawiam
[A6 C5 2.8 Q] problem z flanszą skrzyni
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
koledzy jak wyjac flansze jesli nie ma śruby w srodku?? mam tylko taki taka dziure jak na klucz imbusowy (około 30 mm albo i wiekszy) - nie jest to srubya tylko czesc flanszy. Probowałem to odkrecic ale cały samochod sie przesuwa:( probowałem tez wybijac delikatnie ale nie szło a nie chce uszkodzic czegos:(((
problem rozwiazany:)
wziałem srube M8 wkreciłem ja we wlansze i kluczem krecałem ak abyprzechodzaca na wylot sruba odpuchała flansze od skrzyni biegów:) szybka prosta i skuteczna metoda:)
Aha tylko pod srube radze cos podłozyc np kawałek płaskownika zeby dziura w deklu nie zrobiła sie
problem rozwiazany:)
wziałem srube M8 wkreciłem ja we wlansze i kluczem krecałem ak abyprzechodzaca na wylot sruba odpuchała flansze od skrzyni biegów:) szybka prosta i skuteczna metoda:)
Aha tylko pod srube radze cos podłozyc np kawałek płaskownika zeby dziura w deklu nie zrobiła sie
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny