Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.8 Q] problem z flanszą skrzyni

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
rali
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.8 Q] problem z flanszą skrzyni

Post autor: rali » 11 wrz 2009, 12:30

Witam wszystkich
Mam problem, zmieniłem skrzynie i okazało się że nie mogę podpiąć półosi ponieważ w starej skrzyni flansze były takie w krztałcie gwiazdy a akrzynia którą założyłem ma okrągłe flansze. Może ktoś wie czy da sie przełożyć flansze ze starej skrzyni do tej nowej. Dodam że według ETKI skrzynie nie różnią się niczym.
pozdrawiam

rali
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rali » 12 wrz 2009, 09:56

No właśnie chodzi o to że nie ma tej śruby. Ja mam tą wersje w której jest założony seger na wałku w środku skrzyni :cry:

Awatar użytkownika
vipkwiecien
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vipkwiecien » 11 wrz 2010, 13:48

koledzy jak wyjac flansze jesli nie ma śruby w srodku?? mam tylko taki taka dziure jak na klucz imbusowy (około 30 mm albo i wiekszy) - nie jest to srubya tylko czesc flanszy. Probowałem to odkrecic ale cały samochod sie przesuwa:( probowałem tez wybijac delikatnie ale nie szło a nie chce uszkodzic czegos:(((

problem rozwiazany:)
wziałem srube M8 wkreciłem ja we wlansze i kluczem krecałem ak abyprzechodzaca na wylot sruba odpuchała flansze od skrzyni biegów:) szybka prosta i skuteczna metoda:)
Aha tylko pod srube radze cos podłozyc np kawałek płaskownika zeby dziura w deklu nie zrobiła sie
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja