Witam serdecznie
Piszę do was z małym problemem związanym ze zgrzytaniem w czasie hamowania wydaje się mi że to nie jest na klockach tylko gdzieś na mechanizmie hamowanie nawet na chwilowym postoju to słychać jak wcisnę pedał hamulca,czy miał już ktoś kiedyś taki problem? Proszę o doradę w tej sprawie.
[A6 C5]zgrzytanie w czasie hamowania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Sprawdz klocki, całkiem mozliwe ze juz skonczyły sie okładziny i została blacha przez co trz o tarcze i wydaje te odgłosy
Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237
wydaje mi się że to nie klocki bo na postoju tarcze nie obracają się a i tak jak naciskam pedał hamulca to gdzieś tam w okolicach silnika zgrzyta a jeśli chodzi o klocki to z tego co wiem jak klocki są do wymiany to powinna zaświecić kontrolka hamulca
[ Dodano: 2010-09-24, 18:49 ]
Witam serdecznie
Po tym jak oddałem autko do ASO z problem zgrzytających hamulców udało się rozwiązać ten problem,okazało się ze przyczyną zgrzytania były już zużyte klocki,wymienili mi na nowe i po sprawie.
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie się moim problemem.Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-09-24, 18:49 ]
Witam serdecznie
Po tym jak oddałem autko do ASO z problem zgrzytających hamulców udało się rozwiązać ten problem,okazało się ze przyczyną zgrzytania były już zużyte klocki,wymienili mi na nowe i po sprawie.
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie się moim problemem.Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam
Ja podczas lekkiego hamowania jak dotaczam się do skrzyżowania podczas wciśnięcia hamulca słyszę takie zgrzytanie. tak jakby klocki dociskały do tarczy i się lekko ślizgały i wtedy słychać ten dźwięk.
Klocki i tarcze mam nowe i przejechałem ok 10kkm.
Hamują ładnie równo.
Ja podczas lekkiego hamowania jak dotaczam się do skrzyżowania podczas wciśnięcia hamulca słyszę takie zgrzytanie. tak jakby klocki dociskały do tarczy i się lekko ślizgały i wtedy słychać ten dźwięk.
Klocki i tarcze mam nowe i przejechałem ok 10kkm.
Hamują ładnie równo.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tzn. u mnie dźwięk dochodzi oczywiście z przodu. z tyłu swoją drogą nowe klocki:)
Wiem, że to jest kwestia tarcia klocka o tarcze lub innego elementu, który się dociska podczas lekkiego hamowania.
Ponieważ jak jade lekko z górki ( dosłonie 4km/h) i lekko hamuje to ten dźwięk zgrzytania potrafię kontrolować. jak bardzo delikatnie naciskam hamulec.
Oczywiscie w przyszłości sprawdzę fizycznie, teraz nie mam warunków.
Wiem, że to jest kwestia tarcia klocka o tarcze lub innego elementu, który się dociska podczas lekkiego hamowania.
Ponieważ jak jade lekko z górki ( dosłonie 4km/h) i lekko hamuje to ten dźwięk zgrzytania potrafię kontrolować. jak bardzo delikatnie naciskam hamulec.
Oczywiscie w przyszłości sprawdzę fizycznie, teraz nie mam warunków.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)