[A6 C5 1.9TDI (110KM)] Nie dzialajace swiatelka w drzwiach.
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 1.9TDI (110KM)] Nie dzialajace swiatelka w drzwiach.
Witam.
Mam taki maly problem. Otoz nie dzialaja mi swiatelka (czerowne) oznaczajace otwarte drzwi. Co dziwnego nie dzialaja 3 (kierowca, tyl i pasazer) a w drzwiach za pasazerem wszystko gra. Co moze byc przyczyna? Patrzylem bezpieczniki obok kierownicy i wszystkie sa sprawne. Dzieki za pomoc.
Mam taki maly problem. Otoz nie dzialaja mi swiatelka (czerowne) oznaczajace otwarte drzwi. Co dziwnego nie dzialaja 3 (kierowca, tyl i pasazer) a w drzwiach za pasazerem wszystko gra. Co moze byc przyczyna? Patrzylem bezpieczniki obok kierownicy i wszystkie sa sprawne. Dzieki za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ok rozumiem, tylko się zapytałem. Ponieważ z doświadczenia wiem, że jak nie było ani białych ani czerwonych lampek przy otwartych drzwiach to problem siedział w zamku a dokładnie w czujniku ( mikrostyku ). A jeżeli kolega żółtodziób, ma białe i czerwone, a tylko czerwone nie świecą to raczej nie wina tego czujnika.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ÂŻarówki to raz a drugi to moduł komfortu pod nogami kierowcy. Lubią tam gnić kabelki. Lutuje się ich i jest wszystko ok, ale to trza sprawdzić/rozebrać tapicerkę.
Jeżeli tyko żarówki to łatwo sprawdzić. Otwórz samochód pilotem,otwórz drzwi kierowcy i zamknij. Jeżeli po ok 2 min sam się zamknie to znaczy że czujnik w drzwiach lub moduł komfortu.
Jeżeli tyko żarówki to łatwo sprawdzić. Otwórz samochód pilotem,otwórz drzwi kierowcy i zamknij. Jeżeli po ok 2 min sam się zamknie to znaczy że czujnik w drzwiach lub moduł komfortu.

- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7
U mnie było to samo nie świeciły się z prawej strony a na 1/2 FIS-u nie pokazywało otwartych drzwi.Mikroczujniki to była przyczyna koleś 300 zeta zgarnął ale wiedział od razu o co kaman 8-)
Mój jest taki porąbany ze się sam zamyka tylko nie mogę wyczaić kiedy.Chyba jak otworzę drzwi z tylu.Mam dokładany alarm i jak otworze 1-szy bagażnik ,a potem inne drzwi i przekręce kluczyk to wyje w niebogłosy....citrin pisze:Otwórz samochód pilotem,otwórz drzwi kierowcy i zamknij. Jeżeli po ok 2 min sam się zamknie to znaczy że czujnik w drzwiach lub moduł komfortu.
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
O właśnie.....często tak wystarcza psiknąć i jest ok. Jeszcze zraz tak się zrobi i psikniesz i będzie ok, ale następne psiknięcia nic nie pomogą. Nie jest to oczywiście regułą......no ale miejmy nadzieje ze po tym pierwszym razie nigdy już nie powróci ten problem.żółtodziób pisze:Psiknalem odrdzewiaczem po zamkach i zaczelo chodzic. Pozdrawiam.

Pozdrawiam