[Audi A6 1.9 TDI AFN]- wymiana rozrządu/prosze o pomoc
-
cameleon741
[Audi A6 1.9 TDI AFN]- wymiana rozrządu/prosze o pomoc
Witam, za kilka tysięcy kilometrów będę musiał wymienic rozrząd. Chciałem Was zapytac ile będzie mnie to kosztowac? Wiadomo, chciałbym jak najmniej zapłacic, ale i miec części w miare dobrej jakości. Czy nie znacie jakiegoś sprawdzonego mechanika/serwisu gdzie zrobiliby to porządnie. Mam ofertę kupienia wszystkich rzeczy niezbędnych do wymiany rozrządu (dobrych firm) za 680zł. Doradźcie czy mi się opłaca, może znacie jakieś lepsze oferty
. Z góry dziękuje i pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez cameleon741, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Bolszakoof
-
Bolszakoof
no to zapraszam na Torunska w Solcu Kujawskim, koło policji.. sprzedaje tam moj znajomy, kupuje od niego odkad mam samochod... kupilem pasek gates'a i reszte ina. Dokładnie CHYBA 320zł mnie wyszło. Juz dokładnie nie pamietam.. a 200 metrów dalej tez na Torunskiej moj znajomy mechanik zakłada caly rozrzad za 50 zł.. po znajomosci
do tej pory nikt nie narzekal a praktukuje juzkilkaładnych lat.
-
cameleon741
Pytanko
Kolego mam pytanko, czy można by było kupic od Ciebie tylko części?? Bo akurat we wrześniu będę jechał do szczecina a to po drodze, chętnie bym wymienił u twojego kolegi, ale nie będę miał czasu, bo w czwartek w nocy wyruszam z wawy a w piątek po południu muszę byc w Szczecinie. Dzięki, pozdrawiamBolszakooof pisze:no to zapraszam na Torunska w Solcu Kujawskim, koło policji.. sprzedaje tam moj znajomy, kupuje od niego odkad mam samochod... kupilem pasek gates'a i reszte ina. Dokładnie CHYBA 320zł mnie wyszło. Juz dokładnie nie pamietam.. a 200 metrów dalej tez na Torunskiej moj znajomy mechanik zakłada caly rozrzad za 50 zł.. po znajomoscido tej pory nikt nie narzekal a praktukuje juzkilkaładnych lat.
-
Bolszakoof
Kolego polecam ci pasek contitecha ct 867,rolka ruville evr 55415,napinacz ruville evr 55426 i jak chcesz to od razu wymien pompe wody ale ona nie jest na rozrzadzie takze jak chcesz,pracuje w Intercarsie i polecam ci produkty tych firm a sam na nich jezdze(tez man a6 afn).Cena bez pompy wody calego zestawu to okolo 220zl.
- alukard
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
sam sobie wymienskorekA6 pisze:Witam. Jakiś czas temu minęło mi 60 tys na rozrządzie i nie mam dobrego mechanika w Szczecinie , który zrobił by mi to dobrze i za rozsądną cenę . Może zna ktoś zaufanych mechaników ze Szczecina bądż może ktoś z was sie tym zajmuje. Z góry dziękuje za pomoc.
AFN to zadna filozofia
jesli masz odrobine narzedzi i jakotakie zdolnosci manualne
witam a ja wam napisze tak z ciekawości ja za wymianę paska zapłaciłem 780 euro i tak 530 euro kosztowały części dwa paski ori audi termostat ori z serwisu audi napinacze tez ori i rolki tez ori z serwisu audi a robocizna 250euro bo to v6 hehehe to tylko tak z czystej ciekawości pisze żebyście mogli wiedzieć i przeliczyć sobie jak ktoś chce ile to kosztuje za granica a na oryginalnym pasku auto miało przejechane 180 tys bo cały czas było serwisowane w audi i tak wychodzi z ksiazki i komputera w serwisie wymiany paska nie robili tylko oleje i inne duperele filtry itp.No ale cóż jak się chce jeździć to trzeba zrobić .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i ÂŻyczę Wesołych ÂŚwiat .