Ukłon w Waszą stronę i prośba o analizę błędów oraz wszelkie porady gdzie szukać usterki i jej przyczyny - problem występuje w Audi A6 C5 2,5TDI, silnik nie odpala - zgasł w czasie normalnej jazdy, z tego co mówi kierowca zaczął "przerywać"/dławić się i zwyczajnie zgasł.
Po podłączeniu komputera VAG wykazuje następujące błędy:
3 DTC's Found:
01441 - Low Fuel Seonsor (G210)
27-00 - Implausible Signal
18259 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ABS Controller
35-00 - -
00546 - Data Line Faulty
49-00 - No Communications
Wcześniej występował jeszcze błąd: 01318 - Control Module for Injection Pump (J399) 49-10 - No Communications - Intermittent, jednak po wykasowaniu już go nie ma, a w międzyczasie wymieniony został jakiś jeden spalony bezpiecznik (nie przeze mnie, więc nawet nie wiem za co był on odpowiedzialny). Wcześniej również po przekręceniu kluczyka i włączeniu zapłonu migała kontrolka świec żarowych - teraz już nie miga, być może związane to było z występowaniem tego czwartego błędu 01318, bądź spalonym bezpiecznikiem (?). Ponadto uszkodzenie sterownika pompy wtryskowej jest raczej wykluczone - tak wynika z rozmowy z pracownikiem firmy w Trójmieście, która zajmuje się naprawą/regeneracją m.in. takich sterowników - paliwo jest podawane przez pompę do wtryskiwaczy (sprawdzone), a z tego co on mi powiedział wynika, że jeśli sterownik jest uszkodzony to pompa nie podaje paliwa do wtryskiwaczy.
Drugi błąd dotyczy z tego co wiem sterownika ABS - występuje on już od dawna i na pewno nie ma nic wspólnego z brakiem możliwości odpalenia auta.
Najbardziej zastanawia mnie błąd trzeci 00546 czyli "Usterka linii przesyłania danych". O co chodzi? Czy może ktoś z Was miał podobny przypadek? Liczę Panowie na Waszą pomoc i będę bardzo wdzięczny za wszelkie sensowne porady