Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 AFB 2,5 150KM QUATTRO] Jak się nagrzeje to traci moc.

Silniki wysokoprężne
Awatar użytkownika
mad_ar2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: mad_ar2 » 23 lip 2010, 10:58

Piotruś, jak zwykle wyczerpujaca odpowiedz :-D natomiast to jest tak jak mowilem ze ciagnal mi od 2,5 tys obrotow ... natomiast faktycznie przy odlaczonym przeplywomierzu i w momencie zalaczenia wiskozy ciagnie 1900-2100 obr. (oczywiscie klima takze zalaczona)
na zalaczonym wisko jest spadek mocy odczuwalny i teraz pytanie czy jest to problem lozyska, sprzegla czy czegos glebiej
Piotruś pisze: ...
Jeżeli sądzisz, ze pracujące wisko (to ten większay wiatrak napędzany od paska wielorowkowego) obcina moc silnika to znaczy, że jest duży problem - ale nie z wentylatorem a z silnikiem właśnie ... .
i jesli z silnikiem to co moze byc problemem w tym silniku??

pisze o tym wisko gdyz to bylo takie spostrzezenie, spadek mocy nie jest az tak wielki ale odczuwalny(pomijajac ryk - mily dla ucha), gdyz pare osob tez mialo problem z zamuleniem po nagrzaniu - tak?? czyli tez moze to byc ten wentylator, kilka osob pisalo ze wymiana przeplywki, czujnika temp plynu chlod. nie pomoglo wiec taka sugestia by to sprawdzili, no i cooler that is :-P

Awatar użytkownika
mad_ar2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: mad_ar2 » 23 lip 2010, 11:29

Piotruś pisze:... . Poczekaj na dobry przepływomierz a nie wpadaj w być może niepotrzebne przygnębienia. Bez sprawnej przepływki możemy tylko spekulować i psuć Ci zapał do naprawy ...
hie hie wierz mi ze jakbym mial juz stracic zapal do naprawy to juz przy wymianie rozrzadu bym stracil ... na przeplywke jeszcze chwile poczekamy ... w sobote moze z lobivan'em sie spikne to podmienie natomiast zanim kupie to troche minie gdyz (rozrzad)
poza tym jestem osoba ktora woli wiedziec na czym stoi wiec jesli cos moze byc nie tak to wal smialo :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja