[ a6 2.5 TDi 98 rok ] klimatyzacja przestała działac
-
- Forum Audi A6 / A7
[ a6 2.5 TDi 98 rok ] klimatyzacja przestała działac
Witam Panowie, piszę z takim właśnie problemem:
Po kilku godz stania na słońcu odpalam moje audi, ustawiam najniższą temp. z racji pogody jaką mamy, słychac jak włącza się klima i póki co nic nie budzi moich podejrzeń. Po przejechaniu kilku km dochodzę do wniosku, że jak na ustawienie LOW wcale nie zrobiło się zbyt zimno jak to zazwyczaj bywało, stając na skrzyżowaniu zorientowałem się, że nie słychac w ogóle już pracy tego wiatraka od klimy a z kratek zaczyna leciec coraz to cieplejsze powietrze aż w końcu poleciało takie jak to na dworze, Czy ktoś może mi powiedziec cóż tam mogło się zepsuc ? Pozdrawiam !
Po kilku godz stania na słońcu odpalam moje audi, ustawiam najniższą temp. z racji pogody jaką mamy, słychac jak włącza się klima i póki co nic nie budzi moich podejrzeń. Po przejechaniu kilku km dochodzę do wniosku, że jak na ustawienie LOW wcale nie zrobiło się zbyt zimno jak to zazwyczaj bywało, stając na skrzyżowaniu zorientowałem się, że nie słychac w ogóle już pracy tego wiatraka od klimy a z kratek zaczyna leciec coraz to cieplejsze powietrze aż w końcu poleciało takie jak to na dworze, Czy ktoś może mi powiedziec cóż tam mogło się zepsuc ? Pozdrawiam !
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja się dołącze do tematu, u mnie klima wyłączyła się podczas jazdy. Zawsze w wysokiej temperaturze klima głośno sie załączała (to elektromagnes?). Po odczytaniu bledów Vag pokazal:
779 Czujnik temperatury zewnętrznej-G17
przerwa lub zwarcie do plusa
1592 Podobno czujnik cisnienia atmosferycznego
Z tym, ze blad czujnika G17 byl juz wczesnieji bylo ok, i na wyswietlaczu pokazuje ponad 30C wiec powinno i tak dzialac.
Przewody od klimy są ciepłe, wiatrak niby się kręci.
Może głupie pytanie... gdzie jest ta sprężarka?
dzieki za pomoc
Z tym, ze blad czujnika G17 byl juz wczesnieji bylo ok, i na wyswietlaczu pokazuje ponad 30C wiec powinno i tak dzialac.
dzieki za pomoc
Dobij 2 setki gazu, pewnie masz ubytek. Kiedy ostatnio robiłeś obsługę klimy.dzban pisze:Ja się dołącze do tematu, u mnie klima wyłączyła się podczas jazdy. Zawsze w wysokiej temperaturze klima głośno sie załączała (to elektromagnes?). Po odczytaniu bledów Vag pokazal:
dzieki za pomoc
Byłem na nabiciu, faktycznie był pewien ubytek 500g na 900g. Jednak klima dalej nie chce ruszyc. Podobno ma to byc elektrozawór... poczytam, poszukam, zamówie, wymienie, dam znać czy pomoglo.
Zajrzałem dzisiaj jeszcze raz pod samochód. Bezpieczniki ok. klima nabita, wiatrak startuje, prądu na sprezarce brak.... gdzie szukac przyczyny? Próbowałem dojsc po kablach ale nie mam pojęcia gdzie co jak dalej -.-
Zajrzałem dzisiaj jeszcze raz pod samochód. Bezpieczniki ok. klima nabita, wiatrak startuje, prądu na sprezarce brak.... gdzie szukac przyczyny? Próbowałem dojsc po kablach ale nie mam pojęcia gdzie co jak dalej -.-
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam problem może trochę podobny co w/w przypadki . Czynnik jest , wentylator podpięty na krótko startuje , z tą ilością czynnika mechanik powiedział że powinna zaskoczyć a tu klapa. Po załączeniu klimy mam na wentylatorze zaledwie około 4,5 V. Bezpieczniki ok . Mechanik próbował podpiąć się do komputera (3X) nie było komunikacji. Coś padło elektrycznie tak mi powiedział . Co robić 

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
I jak, rozwiązałeś problem? Pytam, bo mam coś podobnrgo :evil:grzegorz1212 pisze:Mam problem może trochę podobny co w/w przypadki . Czynnik jest , wentylator podpięty na krótko startuje , z tą ilością czynnika mechanik powiedział że powinna zaskoczyć a tu klapa. Po załączeniu klimy mam na wentylatorze zaledwie około 4,5 V. Bezpieczniki ok . Mechanik próbował podpiąć się do komputera (3X) nie było komunikacji. Coś padło elektrycznie tak mi powiedział . Co robić
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7