Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 AQD] Wentylator bardzo głośno pracuje

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
ostatnisamuraj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 AQD] Wentylator bardzo głośno pracuje

Post autor: ostatnisamuraj » 10 lip 2010, 01:15

Witam może na tym forum mi ktoś pomoże postaram się jak najlepiej naświetlić mój problem dopiero od miesiąca użytkuję ten samochód a byłem już chyba u 10 mechaników i każdy mówi co innego chodzi o wentylator klimatyzacji a mianowicie o to że strasznie głośno pracuje słyszę go z balkonu jakby na drugim biegu niezależnie czy klimatyzacja jest włączona czy nie jeżeli klima jest wyłączona to po nagrzaniu samochodu wentylator się włancza ale od razu na wysokie obroty.Gdy go kupiłem to wentylator załanczał się od razu po zapaleniu samochodu wymieniłem więc czujnik temperatury i teraz jest niby ok włancza się dopiero po zagrzaniu auta nadmienię jeszcze że jakiś kretyn zamontował do przekaźnika nr.307 przełącznik który wydaje mi się że był od wentylatorów ja natomiast nie wiedziałem co to jest i kazałem go wymontować możliwe jest to że został w niewłaściwym położeniu przed wymontowaniem i dlatego jest na 2 biegu? któryś z kolei stwierdził że to visco ale jak jest ciepło to visco się załancza w serwisie Audi stwierdzili że jest spalony I bieg wymieniłem więc wentylator i dalej to samo dodam że vag nie pokazuje żadnych błędów już sam nie wiem czy to przekaźnik czy jakiś moduł czy te typy tak mają bardzo proszę o pomoc .
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 14:16 przez ostatnisamuraj, łącznie zmieniany 2 razy.

ostatnisamuraj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ostatnisamuraj » 14 lip 2010, 14:17

Widzę że nie ma nikogo kto mógłby pomóc

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja