Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Listwa diody 24 led

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
cameleon741

Post autor: cameleon741 » 21 cze 2010, 09:42

John, zależy jak kto się do roboty przykłada. Jak się dobrze wyczyści lampy z tego ori "kleju", to można bez problemu nakładać co się chce. Po prostu niech bierze to co ma pod ręką :)

John
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John » 21 cze 2010, 10:16

cameleon741 pisze:John, zależy jak kto się do roboty przykłada. Jak się dobrze wyczyści lampy z tego ori "kleju", to można bez problemu nakładać co się chce. Po prostu niech bierze to co ma pod ręką :)
No tak, to jest najlepsze wyjście, ale z doświadczenia wiem, że nie da się tego idealnie wyczyścić w dodatku jest to okropnie żmudna robota. Dlatego bezpieczniej jest kupić klej do szyb, można też kupić taki sam materiał jak w oryginale, bodajże marka Wurth ma coś takiego w swoim asortymencie (takie rolki, które rozrabia się jak plastelinę).

Awatar użytkownika
PrZeMo_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PrZeMo_A6 » 21 cze 2010, 11:43

Moim zdaniem najlepszy będzie silikon akwarystyczny - taki do klejenia akwarium, na pewno jest dobry i szczelny - w końcu w akwarium musi utrzymać wodę :-)

Pozdrawiam! 8-)
CCCO - przewaga dzięki technice ;)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 21 cze 2010, 15:08

Michałł, tutaj masz opisane jak zabrać się dokładnie za rozebranie lamp <ok>

Wiem ,że censored rozklejał lampy w piekarniku <ok> poczytaj sobie a na pewno dasz rade zrobić to wszystko sam:

a6-c5-odnowa-lamp-przednich-vt8134.htm

Awatar użytkownika
tommy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5] Listwa diody 24 led

Post autor: tommy » 24 cze 2010, 12:56

Michałł pisze:Witam , na allegro wygrzebałem oto takie diody led http://allegro.pl/item1064010606_listwa ... _wawa.html . I pytanie czy można je podłączyć pod postojówki i normalnie z nimi śmigać??
Jak chcesz mieć dowód zabrany to śmiało możesz montować :)

Z drugiej strony musisz sobie odpowiedzieć na podstawowe pytanie - po co Ci one?
jako dzienne ? - nie mogą być, ponieważ nie spełniają podstawowych warunków - o homologacji nie wspomnę.
jako postojówki ? - brak homologacji
jako bajer ? - chyba trochę lipa - za dużo już tego, wypalają się pojedyncze sztuki, no i jak koledzy wcześniej napisali trochę to takie już odpustowe.

Awatar użytkownika
pawelx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawelx » 24 cze 2010, 23:57

tommy, już byś dowód zabierał za taką bzdetę :-D ale jak dla mnie ten bajer to też takie to trochę już kombinowanie na siłę

Awatar użytkownika
Michałł
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2013
Moje auto: Q5
Nadwozie: Van
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Michałł » 27 cze 2010, 22:00

chl

[ Dodano: 2010-06-27, 22:32 ]
Koledzy dzięki wielkie za opinie ! <ok> <ok> <ok> <ok> A co do diod to w domu nie wiem zrobię z monitora "monitor Led" hahah :-D

Co do sylikonu właśnie w środę idę zakupić sylikon akwarystyczny ;) <hura> <piwo>
Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum

Jaro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jaro » 08 lip 2010, 02:49

Co do ponownego klejenia rozebranych reflektorów to nie polecam, ani silikonu, ani kleju do szyb.A co będzie jak zajdzie konieczność ponownej rozbiórki, bo np.reflektor jest nieszczelny?Bez ponownej rozbiórki nie uszczelnisz (przerabiałem to).W sumie to rozebrałem 11 szt. takich reflektorów, kleiłem 7 szt.Najlepiej zastosować klej termiczny ( pistolet do kleju - klejarka). Co do czyszczenia to nie trzeba być przesadnie dokładnym, wystarczy zgrubsza.Ważne by klosze zakładać na gorąco, można również skorzystać z piekarnika, gdyż opalarka nie sprawdza się tak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja