[A6 C5] Listwa diody 24 led
No tak, to jest najlepsze wyjście, ale z doświadczenia wiem, że nie da się tego idealnie wyczyścić w dodatku jest to okropnie żmudna robota. Dlatego bezpieczniej jest kupić klej do szyb, można też kupić taki sam materiał jak w oryginale, bodajże marka Wurth ma coś takiego w swoim asortymencie (takie rolki, które rozrabia się jak plastelinę).cameleon741 pisze:John, zależy jak kto się do roboty przykłada. Jak się dobrze wyczyści lampy z tego ori "kleju", to można bez problemu nakładać co się chce. Po prostu niech bierze to co ma pod ręką
Michałł, tutaj masz opisane jak zabrać się dokładnie za rozebranie lamp
Wiem ,że censored rozklejał lampy w piekarniku
poczytaj sobie a na pewno dasz rade zrobić to wszystko sam:
a6-c5-odnowa-lamp-przednich-vt8134.htm

Wiem ,że censored rozklejał lampy w piekarniku

a6-c5-odnowa-lamp-przednich-vt8134.htm
Re: [A6 C5] Listwa diody 24 led
Jak chcesz mieć dowód zabrany to śmiało możesz montowaćMichałł pisze:Witam , na allegro wygrzebałem oto takie diody led http://allegro.pl/item1064010606_listwa ... _wawa.html . I pytanie czy można je podłączyć pod postojówki i normalnie z nimi śmigać??

Z drugiej strony musisz sobie odpowiedzieć na podstawowe pytanie - po co Ci one?
jako dzienne ? - nie mogą być, ponieważ nie spełniają podstawowych warunków - o homologacji nie wspomnę.
jako postojówki ? - brak homologacji
jako bajer ? - chyba trochę lipa - za dużo już tego, wypalają się pojedyncze sztuki, no i jak koledzy wcześniej napisali trochę to takie już odpustowe.
Co do ponownego klejenia rozebranych reflektorów to nie polecam, ani silikonu, ani kleju do szyb.A co będzie jak zajdzie konieczność ponownej rozbiórki, bo np.reflektor jest nieszczelny?Bez ponownej rozbiórki nie uszczelnisz (przerabiałem to).W sumie to rozebrałem 11 szt. takich reflektorów, kleiłem 7 szt.Najlepiej zastosować klej termiczny ( pistolet do kleju - klejarka). Co do czyszczenia to nie trzeba być przesadnie dokładnym, wystarczy zgrubsza.Ważne by klosze zakładać na gorąco, można również skorzystać z piekarnika, gdyż opalarka nie sprawdza się tak.