Podczas jazdy w deszczu nie mogę poradzic sobie z parowaniem szyb tzn bez włączania klimatyzacji, pomimo wysokiego poziomu nadmuchu para nie znika. Nie pomaga również włączenie obiegu zamkniętego. jak tylko uruchomię klimkę para znika w mig.
W ostatnim czasie opady deszczu są intensywne i powietrze jest dośc wilgotne ale przecież sam powiew powietrze powinien dawac rade
Odrazu zaznacze że filtr pyłkowy jest drożny a nadmuch poprawny.
Czy czyszczenie klimy coś da ?
[a6 c5] Parujące szyby
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [a6 c5] Parujące szyby
Witam. Ja mialem podobny problem ale w zime a mianowicie jak nagrzalem srodku kabine to szyby mi parowaly a na drugi dzien rano byly od srodka zeszronione. Probowalem wszystkiego i nic nie pomagalo. Dobra o co mi chodzi. Proponuje sprawdzic jaka strona zostala zamontowany filtr od nawiewu kabiny. U mnie byl on odwrotnie wlozony jak pokazywala strzalka na filtrze. Strzalka powinna bac skierowana kirunkiem do szyba czyli w gore.kori pisze:Podczas jazdy w deszczu nie mogę poradzic sobie z parowaniem szyb tzn bez włączania klimatyzacji, pomimo wysokiego poziomu nadmuchu para nie znika. Nie pomaga również włączenie obiegu zamkniętego. jak tylko uruchomię klimkę para znika w mig.
W ostatnim czasie opady deszczu są intensywne i powietrze jest dośc wilgotne ale przecież sam powiew powietrze powinien dawac rade
Odrazu zaznacze że filtr pyłkowy jest drożny a nadmuch poprawny.
Czy czyszczenie klimy coś da ?