Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Lampy przednie same zapalają się

Elektryka
JandO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: JandO » 17 cze 2010, 22:23

:-) tak,tak- oczywiście kodowanie
pozdrawiam

Jarek

Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seravok » 17 cze 2010, 22:43

ZelvaBOi pisze:Przede wszystkim to Avancik ze swiecacymi swiatlami z tylu bezpieczniejszy
Pierwsze słyszę żeby ledy kilka Wat w świecące w dzień przyczyniły się do bezpieczeństwa. Uważam że wręcz przeciwnie.Stale świecące się światła z tyłu zmniejszają kontrastowość świateł STOPu co może spowodowąć ze kierowca za tobą później zacznie hamować i wjedzie ci w kufer. Gdy nic się nie świeci nagłe zapalenie się czerwonego powoduje że noga sama idzie na hamulec

fora audi

Post autor: fora audi » 18 cze 2010, 09:06

a ja uwazam, ze w sloneczny dzien nie warto jezdzic z tylem zapalonym, bo niepotrzebnie wypala sie diody, ktore wbrew pozorom wieczne nie sa. A w duzym sloncu i tak ich nie widac.

W ulewie i tak powinno sie zapalac normalne swiatla mijania, wiec tyl zapala sie obligatoryjnie. Ja w duzych ulewach zapalam jeszcze przeciwmgielny tyl, zeby bylo lepiej widac.

Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seravok » 18 cze 2010, 09:13

mateoosh pisze:Ja w duzych ulewach zapalam jeszcze przeciwmgielny tyl, zeby bylo lepiej widac.
No tu akurat przesadzasz. Szczególnie w deszczu kierowcy jadący bezpośrednio za tobą rzucają kur*ami na pęczki.
BTW. Jest jakiś sposób żeby w A6 C6 zobaczyć jakie światła się w danej chwili świecą.
Teraz włączam na chwile nawigacje i po rodzaju podświetlenia ,czy nocne czy dzienne

fora audi

Post autor: fora audi » 18 cze 2010, 12:27

Seravok pisze:No tu akurat przesadzasz. Szczególnie w deszczu kierowcy jadący bezpośrednio za tobą rzucają kur*ami na pęczki.
BTW. Jest jakiś sposób żeby w A6 C6 zobaczyć jakie światła się w danej chwili świecą.
Teraz włączam na chwile nawigacje i po rodzaju podświetlenia ,czy nocne czy dzienne
Dla mnie "duzy deszcz" to taki, ze widocznosc do TYLU wynosi 10-15m. Jadac w takim deszcze ciagniesz za soba chmure wody, ktorej przejrzystosc raczej nie jest mniejsza od gestej mgly, nieprawdaz ?

Tak wiec nikt ku* nie rzuca, bo nie ma takiego powodu.

Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seravok » 18 cze 2010, 12:38

Witia pisze:Seravok, obserwuj włącznik świateł. Jak jest na dziennych to nie jest podświetlona, jak są mijania to się podświetla <ok>
No przyjrzę się dzisiaj

[ Dodano: 2010-06-18, 12:44 ]
mateoosh pisze:Dla mnie "duzy deszcz" to taki, ze widocznosc do TYLU wynosi 10-15m
A jak często występuje taki deszcz że widoczność do tyłu występuje na 10-15 metrów ?
Zaryzykuję stwierdzenie że w mojej 25 letniej karierze kierowcy jeszcze w takim nie jechałem, no może raz ale pewnie to było 25 metrów. Nawet jeżeli gdzieś takie warunki wystąpią to na tak krótko że nie ma co przesadzać bo za chwile warunki się poprawią ,ty zapomnisz wyłączyć przeciwmgielne i będziesz spawał po oczach jadących z tyłu.
ÂŻeby widoczność była na 10-15 metrów to musi być niezła mgła a nie deszcz, nawet obfity

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ryszard
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: camelllcamelll » 02 sty 2012, 09:18

Witam

Czy jest możliwość zrobić tak by światła do jazdy dziennej zapalały się po zapaleniu silnika a nie zaraz po włączeniu zapłonu ??

Pozdr

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Adxs » 06 lip 2012, 23:56

Mi się nasuwa jeszcze inne pytanie.
Czym się różni pozycja 0 na włączniku od AUTO - w obu przypadkach w dzieĂą powinny się świecić DRL a wieczorem automatycznie odpalać xenony ?
kontakt administratora:
Polecam!

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 07 lip 2012, 08:01

Adxs pisze:Mi się nasuwa jeszcze inne pytanie.
Czym się różni pozycja 0 na włączniku od AUTO - w obu przypadkach w dzieĂą powinny się świecić DRL a wieczorem automatycznie odpalać xenony ?
W opcji '0', włączają Ci się tylko światła dzienne (u mnie tylko przód lub z poziomu MMI, mogę całkiem je wyłączyć). W tym układzie, nawet jak będzie ciemno, to świecą tylko dzienne światła :)

W opcji 'Auto', w dzieĂą swiecą światła dzienne, a gdy się ściemni, to zapalają się główne...

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Adxs » 07 lip 2012, 08:18

Aaaa widzisz :) Podejrzewałem, że tak może być ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzić :)
Dzięki za info.
kontakt administratora:
Polecam!

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 07 lip 2012, 14:15

Adxs, nie ma sprawy <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja