[A6 C6] Lampy przednie same zapalają się
Pierwsze słyszę żeby ledy kilka Wat w świecące w dzień przyczyniły się do bezpieczeństwa. Uważam że wręcz przeciwnie.Stale świecące się światła z tyłu zmniejszają kontrastowość świateł STOPu co może spowodowąć ze kierowca za tobą później zacznie hamować i wjedzie ci w kufer. Gdy nic się nie świeci nagłe zapalenie się czerwonego powoduje że noga sama idzie na hamulecZelvaBOi pisze:Przede wszystkim to Avancik ze swiecacymi swiatlami z tylu bezpieczniejszy
a ja uwazam, ze w sloneczny dzien nie warto jezdzic z tylem zapalonym, bo niepotrzebnie wypala sie diody, ktore wbrew pozorom wieczne nie sa. A w duzym sloncu i tak ich nie widac.
W ulewie i tak powinno sie zapalac normalne swiatla mijania, wiec tyl zapala sie obligatoryjnie. Ja w duzych ulewach zapalam jeszcze przeciwmgielny tyl, zeby bylo lepiej widac.
W ulewie i tak powinno sie zapalac normalne swiatla mijania, wiec tyl zapala sie obligatoryjnie. Ja w duzych ulewach zapalam jeszcze przeciwmgielny tyl, zeby bylo lepiej widac.
No tu akurat przesadzasz. Szczególnie w deszczu kierowcy jadący bezpośrednio za tobą rzucają kur*ami na pęczki.mateoosh pisze:Ja w duzych ulewach zapalam jeszcze przeciwmgielny tyl, zeby bylo lepiej widac.
BTW. Jest jakiś sposób żeby w A6 C6 zobaczyć jakie światła się w danej chwili świecą.
Teraz włączam na chwile nawigacje i po rodzaju podświetlenia ,czy nocne czy dzienne
Dla mnie "duzy deszcz" to taki, ze widocznosc do TYLU wynosi 10-15m. Jadac w takim deszcze ciagniesz za soba chmure wody, ktorej przejrzystosc raczej nie jest mniejsza od gestej mgly, nieprawdaz ?Seravok pisze:No tu akurat przesadzasz. Szczególnie w deszczu kierowcy jadący bezpośrednio za tobą rzucają kur*ami na pęczki.
BTW. Jest jakiś sposób żeby w A6 C6 zobaczyć jakie światła się w danej chwili świecą.
Teraz włączam na chwile nawigacje i po rodzaju podświetlenia ,czy nocne czy dzienne
Tak wiec nikt ku* nie rzuca, bo nie ma takiego powodu.
No przyjrzę się dzisiajWitia pisze:Seravok, obserwuj włącznik świateł. Jak jest na dziennych to nie jest podświetlona, jak są mijania to się podświetla
[ Dodano: 2010-06-18, 12:44 ]
A jak często występuje taki deszcz że widoczność do tyłu występuje na 10-15 metrów ?mateoosh pisze:Dla mnie "duzy deszcz" to taki, ze widocznosc do TYLU wynosi 10-15m
Zaryzykuję stwierdzenie że w mojej 25 letniej karierze kierowcy jeszcze w takim nie jechałem, no może raz ale pewnie to było 25 metrów. Nawet jeżeli gdzieś takie warunki wystąpią to na tak krótko że nie ma co przesadzać bo za chwile warunki się poprawią ,ty zapomnisz wyłączyć przeciwmgielne i będziesz spawał po oczach jadących z tyłu.
ÂŻeby widoczność była na 10-15 metrów to musi być niezła mgła a nie deszcz, nawet obfity
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Mi się nasuwa jeszcze inne pytanie.
Czym się różni pozycja 0 na włączniku od AUTO - w obu przypadkach w dzieĂą powinny się świecić DRL a wieczorem automatycznie odpalać xenony ?
Czym się różni pozycja 0 na włączniku od AUTO - w obu przypadkach w dzieĂą powinny się świecić DRL a wieczorem automatycznie odpalać xenony ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
W opcji '0', włączają Ci się tylko światła dzienne (u mnie tylko przód lub z poziomu MMI, mogę całkiem je wyłączyć). W tym układzie, nawet jak będzie ciemno, to świecą tylko dzienne światłaAdxs pisze:Mi się nasuwa jeszcze inne pytanie.

W opcji 'Auto', w dzieĂą swiecą światła dzienne, a gdy się ściemni, to zapalają się główne...
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Aaaa widzisz