[Audi A6 C5] Jakie Olej Do 2.7 Biturbo Q. Predkość Max?
A6   2.4 tak samo jak 2.7T maja fabryczne ograniczenie do 242km/h. Ja swoim A6 2.4 165hp 1997 jechalem fabryczne 242kmh ,  tak samo jak 2.7T 250hp jechalem fabryczne 242km/h. Wydaje mi sie ze skoro  2.4 pojedzie 240kmh to 2.7T z wiekszym momentem obrotowym  (chyba360Nm) i polowe wieksza moca po zdjetym ograniczeniu predkosci spokojnie powinno 275kmh pojechac... 33kmh szybciej na tych 85hp wiecej...  Moze samemu mozna zdjac blokade uzywajac VAG-a... podobnie jak mozna zmienic  mile na kilometry w liczniku ?

pawel1 pisze:To z tego wychodzi że te 2.4 dobrze chodzą ja moją 2.8 jechałem 230km/h ale były trochę zakręty i kończyła się droga jak ktoś był to obwodnica tarnowa a u mnie też jest blokada przy 242km/h Pozdro 8-)
Musisz trafic na dobry moment jak sie bedziesz rozpedzal z gorki... zeby jeszcze wiatr z tylu wial
Nie ma co narzekac... nigdzie nie ma autostrad bez limitu predkosci jak w Deutschlandii, w UK Vmax to70mph=112km/h. Za12 punktow odbieraja prawko, natomiast punkty kasuja sie dopiero po trzech latach. Kolega dostal za przekroczenie predkosci o 7mph 6 punktow 
 A w Polandii wystarczy dac 100-400pln i wszyscy sa szczeslwi 
 Oczywiscie z tego co pamietam, bo moze cos sie zmienilo 
 Tak wiec cieszmy sie z tego co mamy 

- 

yogibear1
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
 - Rocznik: 1999
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 3.0T CREH 340KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: S-tronic
 - Paliwo: Benzyna+LPG

hmm,znałem przypadki ze po załozeniu gazu np ,bmw 540,gosc przebił 250k/h.a na benzynie nie.bo miał kaganiec.a ciekawe jak to jest teraz z najnowszymi instalacvjami,widaje mi sie ze one zablokuja 250 i koniec,ciekawe trzeba to bedzie obadac. 

"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
						Cpt. Jack Sparrow
- 

yogibear1
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
 - Rocznik: 1999
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 3.0T CREH 340KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: S-tronic
 - Paliwo: Benzyna+LPG

dokładnie tak.a tu sekwencja komunikuje sie mozgiem  naszych rumpelków,no i chyba dostanie sygnał ,i koniec odciecie to odciecie. 

[ Dodano: 2010-06-04, 14:04 ]
zreszta gdzie tu jezdzic tyle.

[ Dodano: 2010-06-04, 14:04 ]
zreszta gdzie tu jezdzic tyle.
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
						Cpt. Jack Sparrow