A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
- slawomirj
- Forum Audi A6 / A7
Aktualizacja MMI 0500 do 5570
Cześć. Nazywam się Sławomir Jarczak
Witam wszystkich klubowiczów. Dzisiaj zaktualizowałem MMI z wersji 0500 na 5570.
Korzystałem z opisów na tym forum. Płyty ściągnąłem z netu.
Chciałem bardzo podziękować wszystkim forumowiczom za super opisy i wskazówki. Samą aktualizacją, a właściwie jej efektami jestem trochę rozczarowany, bo na pierwszy rzut oka niewiele się zmieniło. Muszę jeszcze przywrócić VAG-iem poziom aku i ustawianie prędkości bo mi wcięło.
Jeszcze raz wielkie dzięki
Witam wszystkich klubowiczów. Dzisiaj zaktualizowałem MMI z wersji 0500 na 5570.
Korzystałem z opisów na tym forum. Płyty ściągnąłem z netu.
Chciałem bardzo podziękować wszystkim forumowiczom za super opisy i wskazówki. Samą aktualizacją, a właściwie jej efektami jestem trochę rozczarowany, bo na pierwszy rzut oka niewiele się zmieniło. Muszę jeszcze przywrócić VAG-iem poziom aku i ustawianie prędkości bo mi wcięło.
Jeszcze raz wielkie dzięki
Karol Bartoszak pisze:Witam,
Na wstepie chciałbym sie z wszystkimi przywitac.
Mam pytanko
Chciałbym zaktualizowac soft w moim MMI ale miałbym kilka pytań:
Posiadam wersje 0500 (czyli chyba pierwsza wersjaczy aktualizacja powiedzie sie u mnie i da sie zaktualizowac do wersji 57,
czy moge skorzystac z aktualizacji, ktore zdobylem w sieci (trzy plytki) troszke mnie dziwi, że plytki maja 143, 94 i 185 MB (czyli zasadniczo zmiesciło by sie wszystko na jednej),
czy podczas aktualizacji, gdyby jednak te plytki okazaly sie jakies trefne mozna byloby sie jakos wycofac z tej opercji.
:mrgreen: z góry dzieki za pomoc i pozdrawiam.
Sławek
Panowie ja zadam pytanie odnośnie FIS. Nie mam bowiem takiej opcji ile przejechalem km od wlaczenia auta nie mam takze predkosci na FIS wszystkie inne funkcje mam,tzn. ile moge przejeachć km, średnie spalanie, srednia predkosc. Czy powyzsze funkcje mozna ustawic w Vagu, dzisiaj zabieram sie za aktualizacje MMI, pisze to na koncu zeby nie bylo ze nie na temat 

Witam,
kupiłem niedawno a6 z mmi high, mialem wersje 5150 z polskim językiem
aktualizowałem sobie na 5170 bo byłbym chory jakbym nie pogrzebał, dzięki czemu wreszcie mam książke telefoniczną przez BT
ale zarazem kilka pytań:
1. Język polski - czy mogę wgrać PL na 5170 czy musiałbym zejść do 5150?
póki co walczę z płytą które sciagnalem z chomika ale nie chce mi sie odpalic.
2.Parktronic (tylko tył) - działa mi tylko "pipczenie" w ustawieniach mam tylko głośność i częstotliwość barwy dźwieku. czy moge sobie uruchomić graficzną odległość od przeszkody czy po prostu mój samochód nie jest w tą funkcję wyposażony (na 5150 też nie było grafiki)
3.FIS - auto jest z 2005 roku - czy mam możliwość uruchomienia pokazywania prędkości na ekranie między zegarami? pytam bo jest na forum instrukcja na dodanie tego przez VAG ale trzeba zmienic wartosc na" 2048 (Switch Option of Bord Computer Levels (MY 2006+) " więc zastanawia mnie ten rok 2006 bo mam 2005
4. kamera cofania - czy ktoś instalował sobie taką opcje? czy da się to zrobić na mmi high z 2005 roku
5. MP3 - bardzo brakuje mi tego formatu - czy istnieje jakas inna mozliwosc podlaczenia zrodla czytajacego mp3 z cd lub np usb niz wymiana zmieniarki na mp3?
kupiłem niedawno a6 z mmi high, mialem wersje 5150 z polskim językiem
aktualizowałem sobie na 5170 bo byłbym chory jakbym nie pogrzebał, dzięki czemu wreszcie mam książke telefoniczną przez BT
ale zarazem kilka pytań:
1. Język polski - czy mogę wgrać PL na 5170 czy musiałbym zejść do 5150?
póki co walczę z płytą które sciagnalem z chomika ale nie chce mi sie odpalic.
2.Parktronic (tylko tył) - działa mi tylko "pipczenie" w ustawieniach mam tylko głośność i częstotliwość barwy dźwieku. czy moge sobie uruchomić graficzną odległość od przeszkody czy po prostu mój samochód nie jest w tą funkcję wyposażony (na 5150 też nie było grafiki)
3.FIS - auto jest z 2005 roku - czy mam możliwość uruchomienia pokazywania prędkości na ekranie między zegarami? pytam bo jest na forum instrukcja na dodanie tego przez VAG ale trzeba zmienic wartosc na" 2048 (Switch Option of Bord Computer Levels (MY 2006+) " więc zastanawia mnie ten rok 2006 bo mam 2005
4. kamera cofania - czy ktoś instalował sobie taką opcje? czy da się to zrobić na mmi high z 2005 roku
5. MP3 - bardzo brakuje mi tego formatu - czy istnieje jakas inna mozliwosc podlaczenia zrodla czytajacego mp3 z cd lub np usb niz wymiana zmieniarki na mp3?
vacos,
Znam odpowiedź tylko na pkt.2
Musisz sprawdzić (najlepiej po numerze VIN) czy twoje auto jest wyposażone w odpowiedni sterownik od graficznego parktronika. Jeśli go nie posiadasz możesz u jakiegoś speca zrobić swapa. Koszt około 1000 zł.
Natomiast jeśli posiadasz taki sterownik to możliwe, że po prostu nie jest "aktywny" czy coś w tym stylu i trzeba go w magiczny sposób "wzbudzić" Vag'iem. Napotkałem gdzieś w necie na gościa co to robił za 500 pln.
Zastosujesz jedno z dwóch wymienionych rozwiązań, a na 100% będziesz miał graficzny parktronik.
Pozdrawiam,
Bardzo chętnie podłącze się pod pytanie nr 3...
Znam odpowiedź tylko na pkt.2
Musisz sprawdzić (najlepiej po numerze VIN) czy twoje auto jest wyposażone w odpowiedni sterownik od graficznego parktronika. Jeśli go nie posiadasz możesz u jakiegoś speca zrobić swapa. Koszt około 1000 zł.
Natomiast jeśli posiadasz taki sterownik to możliwe, że po prostu nie jest "aktywny" czy coś w tym stylu i trzeba go w magiczny sposób "wzbudzić" Vag'iem. Napotkałem gdzieś w necie na gościa co to robił za 500 pln.
Zastosujesz jedno z dwóch wymienionych rozwiązań, a na 100% będziesz miał graficzny parktronik.
Pozdrawiam,
Bardzo chętnie podłącze się pod pytanie nr 3...
Jeśli chodzi o parktronic graficzny to pierwsze slysze zeby to kosztowalo az 500 na forum jest osoba ktora zrobi Ci grafike za okolo 150 zl musisz wyslac do niej modul, sam niedlugo sie przymierzam, a jesli chodzi o bluetooth to tez mam pytanie, mam wersje 5150 i spolszczenie czyli jak chce uaktualnic bluetooth to musze cd wlozyc dwa razy?? Dobrze rozumiem bo juz sie z tym pogubilem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
PL to inaczej "zejście" na 5150vacos pisze:1. Język polski - czy mogę wgrać PL na 5170 czy musiałbym zejść do 5150?
sprawdź numer modułu parktronika (VAGiem). Jeśli nie będzie odpowiedni - kup nowy moduł za 2 stówki obsługujący grafikęvacos pisze:2.Parktronic (tylko tył) - działa mi tylko "pipczenie" w ustawieniach mam tylko głośność i częstotliwość barwy dźwieku. czy moge sobie uruchomić graficzną odległość od przeszkody czy po prostu mój samochód nie jest w tą funkcję wyposażony (na 5150 też nie było grafiki)
jak mówi Zelvavacos pisze:3.FIS - auto jest z 2005 roku - czy mam możliwość uruchomienia pokazywania prędkości na ekranie
tak, tak oczywiścievacos pisze:4. kamera cofania - czy ktoś instalował sobie taką opcje? czy da się to zrobić na mmi high z 2005 roku
tak, AMIvacos pisze:5. MP3 - bardzo brakuje mi tego formatu - czy istnieje jakas (...)
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
co za niefart - 12 maj 2005ZelvaBOi pisze:Jak masz auto po polowie czerwca 2005 to powinienes miec wlasciwy wyswietlacz - jak do polowy czerwca to sie raczej nie uda.vacos pisze:3.FIS - auto jest z 2005 roku - czy mam możliwość uruchomienia pokazywania prędkości na ekranie między zegarami? pytam bo jest na forum instrukcja na dodanie tego przez VAG ale trzeba zmienic wartosc na" 2048 (Switch Option of Bord Computer Levels (MY 2006+) " więc zastanawia mnie ten rok 2006 bo mam 2005

co do parktronica - to jaki moduł powinienem mieć? jakie oznaczenie?
Czy ktoś mógłby rozwinać co się kryje pod skrótem AMI ? bo wpisuje w szukaj i nic nie znalazlem
pozdrawiam
Problem z update MMI - tylko płyta 2 Handyvorb2
Proszę pomóżcie. Posiadam wersję MMI 5150 i chciałem dograć sobie tylko najnowszą wersję dla Bluetooth'a wykorzystując tylko płytę nr2. Jednak mam problem. A mianowicie, dochodzę do kroku 7 ze strony 1 z Fotorelacji ver.0.2, klikam OK i powinna rozpocząć się aktualizacja. Na ekranie zapala się Download Progress i pojawiają się następujące linie:
0/1 OK, 0 N/A, 0 NOK
Handyvorb2
Status: Waiting for device
connecting device
unlock no. 1 (i ten numer zwiększa się co chwilę)
Jak widać powyżej, nie odpala się linia:
Progress 0%
w linii Handyvorb2 brakuje ścieżki Main4/App
Upgrade from 950 to 9990
Wgląda tak jakby urządzenie było zablokowane do wykonania update'u. Czy można wykonać/zresetować Bluethoot'a używając menu serwisowego? A może należy wykonać coś innego?
Dodam, że płyty są OK, bo wykonałem taki update u znajomego posiadającego również wersję 5150. Vag nie pokazuje żadnych błędów.
W tym miejscu nadmienię również, że od 3 tygodni mam generalnie problemy w łączeniu BT z telefonem i dlatego chciałem wykonać ten update.
Z góry dzięki za pomoc.
0/1 OK, 0 N/A, 0 NOK
Handyvorb2
Status: Waiting for device
connecting device
unlock no. 1 (i ten numer zwiększa się co chwilę)
Jak widać powyżej, nie odpala się linia:
Progress 0%
w linii Handyvorb2 brakuje ścieżki Main4/App
Upgrade from 950 to 9990
Wgląda tak jakby urządzenie było zablokowane do wykonania update'u. Czy można wykonać/zresetować Bluethoot'a używając menu serwisowego? A może należy wykonać coś innego?
Dodam, że płyty są OK, bo wykonałem taki update u znajomego posiadającego również wersję 5150. Vag nie pokazuje żadnych błędów.
W tym miejscu nadmienię również, że od 3 tygodni mam generalnie problemy w łączeniu BT z telefonem i dlatego chciałem wykonać ten update.
Z góry dzięki za pomoc.