Witam.
Koledzy mam mały problem z zamkiem od strony kierowcy.
Mianowicie, FIS cały czas pokazuje ze drzwi są otwarte, czasami nie działał centralny z kluczyka od strony kierowcy, to udało mi się naprawić (tylko otwieranie i zamykanie z kluczyka FIS nadal pokazuje cały czas otwarte drzwi), lecz pojawił się inny problem. gdy zamknę drzwi i przekręcę kluczykiem to zamykają mi się tylko drzwi kierowcy, leczy przy otwartych gdy przekręcam kluczykiem centralny zamek zamyka wszystkie drzwi. stało się tak po tym jak wyjąłem zamek, rozebrałem go i wyczyściłem. nic w zamku nie zmieniałem (znaczy nie przelutowywałem mikrostyków itp.) możne to być wina modułu centralnego zamykania który wyłapał jakieś błędy? a możne gdzieś się zwarcie zrobiło? proszę o pomoc bo doprowadza mnie to już do szalu :P
Chwilowo nie mam możliwości podłączenia pod VAG'a, gdyż jeszcze do mnie nie dotarł.
[A6 C5 1.8] problem z zamkiem i drzwiami od strony kierowcy.
- Karecki998
- Forum Audi A6 / A7
no właśnie nie do końca, działa tak jakby odwrotnie. światła w kabinie nie działają w ogóle i nie działały od początku, samochód właśnie poszedł do warsztatu do naprawy na koszt byłego właściciela. dlatego tez podejrzewam moduł. nawet na wyjętym zamku i podłączonym gdy wciskałem mikro-styk nie działały jak nie wciskałem to działały. brzęczyk się odzywa jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki. sam mikro-styk tylko otworzyłem, nie wyjmowałem tych wszystkich blaszek i sprężynek, wiec raczej nie moglem go źle poskładać:) możliwe ze podczas ponownego podłączenia komputer źle zinterpretował dane i pomieszało mu się to wszystko?
- Karecki998
- Forum Audi A6 / A7