Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1.8] problem z zamkiem i drzwiami od strony kierowcy.

Elektryka
ODPOWIEDZ
AlFr3D
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.8] problem z zamkiem i drzwiami od strony kierowcy.

Post autor: AlFr3D » 02 cze 2010, 11:42

Witam.

Koledzy mam mały problem z zamkiem od strony kierowcy.
Mianowicie, FIS cały czas pokazuje ze drzwi są otwarte, czasami nie działał centralny z kluczyka od strony kierowcy, to udało mi się naprawić (tylko otwieranie i zamykanie z kluczyka FIS nadal pokazuje cały czas otwarte drzwi), lecz pojawił się inny problem. gdy zamknę drzwi i przekręcę kluczykiem to zamykają mi się tylko drzwi kierowcy, leczy przy otwartych gdy przekręcam kluczykiem centralny zamek zamyka wszystkie drzwi. stało się tak po tym jak wyjąłem zamek, rozebrałem go i wyczyściłem. nic w zamku nie zmieniałem (znaczy nie przelutowywałem mikrostyków itp.) możne to być wina modułu centralnego zamykania który wyłapał jakieś błędy? a możne gdzieś się zwarcie zrobiło? proszę o pomoc bo doprowadza mnie to już do szalu :P
Chwilowo nie mam możliwości podłączenia pod VAG'a, gdyż jeszcze do mnie nie dotarł.

Awatar użytkownika
Karecki998
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Karecki998 » 02 cze 2010, 13:46

Niechcę wprowadzać w błąd może mikro styk się zawiesił albo żle go założyleś, ja tak miałem.
A brzęczek od świateł się odzywa, i lampka wewnętrzna cały czas świeci?

AlFr3D
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AlFr3D » 02 cze 2010, 14:13

no właśnie nie do końca, działa tak jakby odwrotnie. światła w kabinie nie działają w ogóle i nie działały od początku, samochód właśnie poszedł do warsztatu do naprawy na koszt byłego właściciela. dlatego tez podejrzewam moduł. nawet na wyjętym zamku i podłączonym gdy wciskałem mikro-styk nie działały jak nie wciskałem to działały. brzęczyk się odzywa jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki. sam mikro-styk tylko otworzyłem, nie wyjmowałem tych wszystkich blaszek i sprężynek, wiec raczej nie moglem go źle poskładać:) możliwe ze podczas ponownego podłączenia komputer źle zinterpretował dane i pomieszało mu się to wszystko?

Awatar użytkownika
Karecki998
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Karecki998 » 02 cze 2010, 21:52

Jak pierwszy raz rozebrałem mikrostyk też wydawało mi sie że jest ok, a tu lipa dopiero jak go rozebrałem wyczyścilem (był cały zasyfiony, zaśniedziały) wszystko wróciło do normy. Wcześniej oświetlenia wewnętrznego nie bylo, a brzęczek się odzywał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja