[A6 C4 AEL] co lepiej chip czy 216?
[A6 C4 AEL] co lepiej chip czy 216?
chciałbym polepszyć trochę osiągi mojej C4 bez zbytniego nadwyrężania silnika co jest lepsze chip czy założenie wtrysków słynnych już 216?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeżeli nie leją to różnica nie będzie jakaś kolosalna..
A co do AAT? leją mi końcówki troche i wymieniam na 216, da sobie radę silnik z tym? Można jeździć bez korekty programu('chipa'), zdejmując troche dawki paliwa nastawnikiem ? Do jakiej wartości dawke i kąt sprowadzić? Tak jak na ori końcówkach?
A co do AAT? leją mi końcówki troche i wymieniam na 216, da sobie radę silnik z tym? Można jeździć bez korekty programu('chipa'), zdejmując troche dawki paliwa nastawnikiem ? Do jakiej wartości dawke i kąt sprowadzić? Tak jak na ori końcówkach?
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Narazie leżą i czekają jak znajde sposób na śrubkę na nastawniku :roll:MELONIK pisze:Jasne że tak. Jak wrażenia po zmianie wtrysków??Hincó pisze:Muszę tutaj zapytać.
Czy mogę jeździć po wrzuceniu wtrysków 216 i korekcji dawki i kąta bez zmiany map? Wtryski już leżąa zanim uzbieram na program to pewnie zejdzie do jesieni...
Myśle że różnica będzie znaczna jak przy skrajnych ustawieniach dawki...
Mam jedną końcówke do przełożenia a 4 wtryski gotowe, czy jak zrobi mi to inny zakład boscha ten jeden wtrysk nie będzie odstawal od reszty? Wszystkie końcówki można powiedzieć nowe Fratelli.
Nie wypali mi dziury w tłoku, nie wyjdzie korba? Pompa nie padnie? U mnie to o takich czarach nikt nie slyszał...
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
piatek, czekam na jeden wtryskiwacz od cowboya bo w Boshu u mnie nie podjęli się regulacji wtryskiwacza z końcówką bez zestawu naprawczego. Narazie mam wynik w przyspieszeniu 0-100 pomiędzy bio a normalnym ekodieslem, bio niezauważalnie słabiej (ok 0,3s) więc jeżdże na bio
Jak tylko dostane wtryski to je przekładam i dawką zjeżdżam tak żeby nie było Batorego..

Jak tylko dostane wtryski to je przekładam i dawką zjeżdżam tak żeby nie było Batorego..