[S6 c5] Zmiana układu wydechowego na RS6
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
SANT0, Ten temat już był poruszany tutaj 28-amx-193kmjak-oszukac-komputer-po-wyc ... t15734.htm sam już jakiś czas temu zaczołem interesować tym problemem bo ten czek mnie wkurza :evil: .Swoją drogą to naprawde ciekawe rozwiązanie 

Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
powracajac do poczatku tematu o wymianie wydechu na wiekszy zrobilem to w swoim starym aucie SAAB 93 Aero '01.tylko ze wymienilem od samego silniczka na 3'' i obiecuje wam ze jesli zrobicie to z V8 to napewno tego nie pozalujecie bo jesli z mojego malego 2.0 silniczka wydobywal sie taki niesamowity dzwiek to co bedzie sie dzialo przy 4 litrach
zgadza sie,mialem turbo i to byl jeden z glownych powodow dla ktorego zalozylem wiekszy wydech. jest on produkowany przez szwedzka firme specjalnie do saabow, nigdy nie zalowalem ze go zalozylem w odroznieniu do sasiadow:). nie jestem jakims znawca ale wydaje mi sie ze bylaby widoczna roznica szczegolnie w V8. pisze o tym bo po zmianie na audi z wieksza moca i silnikiem nie czuje tej mocy wychodzacej przez tlumnik tak jak bylo w saabie, zastanawiam sie nad zmiana wydechu po raz kolejny.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 23:30 przez jarod, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Santos
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
ja bym zrobil tak na twoim miejscu wlazl pod auto zmierzym srednice wydechu i teraz pytanie jesli masz na dwie strony wyprowadzone bo cos mi sie wydaje ze tak to dopasuj wydech od 4.2 lub 5.2 to juz biedzie bardzo dobrze tylko nie przesadz ze srednica za luźny przy N/A to tez nie dobrze bo obetniesz moc i moment
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...
przemyslalem sprawe i chyba pora dorosnac
dac odpoczac sasiadom :evil: . doszedlem do wniosku ze sportowy wydech nie pasuje do A6 wiec zostaje oryginalny. wczesniej gdy jezdzilem saabem kazdy chcial sie scigac a teraz kazdy patrzy i podziwia :mrgreen: urode naszych Aszosteczek. mimo to dzieki za dobre rady SANTO. pozdro

taaa a moze zdejme go calkowicie wtedy to bedzie efekt. juz raz tak mialem z volvo 740 z '92. po tym jak kilka razy przeskoczylem przez przejazd kolejowy (tak doslownie z oderwaniem kol od drogi) urwala mi sie polowa :mrgreen: nic nie bylo w stanie mnie zagluszyc. to byly stare dobre czasy a teraz czlowiek nawet baczkow nie robi. starosc nie radosc