Więc pytanie do was co może być przyczyna? uszczelka pod któraś głowicą czy cos innego może jakiś wężyk zapchany? A możliwe ze trafiła sie trafna pompa wody bo właśnie pierwszy raz mi sie to przytrafiło jak odebrałem po wymianie rozrządu dojechałem postawiłem samochód pod domem macha w górę parę razy w pedał do 3 tys i wywaliło wode mógł cos mechanik skopać np pompa sie w zła stronę kręci bo i o takich przypadkach słyszałem :mrgreen:
[ Dodano: 2010-05-25, 17:02 ]
Dobra już wiem dlaczego wywala płyn i twardnieją węże gotuje sie po prostu silnik

Tylko teraz pytanie dlaczego ? zrobiliśmy teraz test i tak:
- temp na klimatroniku kanał 51 doszła szybko na 90 a na zegarze nawet sie nie ruszyła wskazówka dopiero jak silnik był dobrze ciepły zaczęła sie podnosić i tak stanęła na 90
- Ogrzewanie miałem na Hi to az parzyło jak sie dłużnej trzymało rękę przy nawiewie
- silnik chodził dłuższy czas i robi łsie coraz bardziej gorący a wentylatory się nie załączyły ale ze był wiatr duży to dobra pewnie studził chłodnice zatkaliśmy ja no i po chwili zaczą sie gotować, w zbiorniczku bulgot a jak ściągnąłem ten cienki wężyk przelewowy to leciała sama para a wentylatory sie nie włączyły a na zegarze i klimie ciągle 90 no to zalałem jeszcze raz i odpaliłem klimę zeby wentylatory poszły ale po jakimś czasie znowu sie gotował. I tak wąż górny gorący dolne lekko ciepłe i przez te klapki na dole dotknąłem chłodnicy i jest zimna
Co może być przyczyną tego bo już nie wiem czego szukać :-x