Witam i proszę o pomoc posiadam audi a 6 rocznik 2000.1.8 t
Mój problem polega na tym że ustawiam na wyświetlaczu po 23 stopnie przykładowo po odpaleniu z wszystkich nawiewów leci ciepłe powietrze .
Po osiągnięciu temperatury w kabinie zaczyna wariować po lewej stronie leci zimne powietrze po prawej ciepłe lub na odwrót .
Czy to normalne podłaczałem pod komputer u mechanika zero błędów .
Czy dlatego zaczyna chłodzić żeby utrzymać temperaturę jak to wygląda u was proszę o pomoc i dziękuje z góry
{A 6 C 5 }Zasada działania klimatronika czy to normalne
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Klimatronik jest dwustrefowy - strona lewa i prawa mogą pracować niezależnie jeśli chodzi o temperaturę. Obie strony mają własne czujniki temp. za pomocą których jest ona korygowana. Masz również możliwość ustawienia dwóch różnych temperatur (np. lewo 19stopni; prawo 23stopnie) - ale maksymalna różnica pomiędzy strefami to pięć stopni.
-
- Forum Audi A6 / A7
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
LOL :lol:alukard pisze:era malucha minela
BrawOoOoO :-Ddj godzilla pisze:ok czyli dlatego po osiagnieciu temperatury z jednej leci ciepło z 2 zimno reguluje sobie sam już wszystko rozumię
A latem może być na odwrót jak w srodku zrobi się chłodno, np. nad ranem jak odpalisz auto (przy ustawionych 23') to Ci lekko ciepłym powietrzem podmucha

Polecam literaturkę z Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Klimatyzacja_automatyczna