[A6 C6 3.0 TDI 2006] pomarańczowa kontrolka silnika
- yukon
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C6 3.0 TDI 2006] pomarańczowa kontrolka silnika
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem A6. Dręczy mnie jeden problem "pali się pomarańczowa kontrolka silnika" nie wiem czy panikować czy podpiąć autko pod komputer? Może ktoś podpowie co to może być? 

Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 14:14 przez yukon, łącznie zmieniany 1 raz.
system emisji spalin
ta kontrolka oznacza ze masz jakis problem z systemem emisji spalin.tez mi to swieci,podlaczylem do kompa mam za niski poziom przeplywu spalin wiec musze wyczyscic lub wymienic zawor egr...musisz podlaczyc do vag-a!!!
[ Dodano: 2010-05-09, 09:14 ]
gdy kupiles juz swiecilo??
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 13:29 przez KaWaRs6, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: system emisji spalin
Nie ze spalinami ale ogólnie z silnikiem...KaWaRs6 pisze:ta kontrolka oznacza ze masz jakis problem z systemem emisji spalin.tez mi to swieci,podlaczylem do kompa mam za niski poziom przeplywu spalin wiec musze wyczyscic lub wymienic zawor egr...musisz podlaczyc do vag-a!!!
To Dobrze Idzie
Kiedyś było mocno modzone 4F/3.0 BMK
Teraz jest 4G/3.0 CVUA
Nie wchodzę w dyskusje "Nie znam się, ale się wypowiem", proszę o uszanowanie tego jeśli ignoruję odpowiedzi nie poparte faktami, dowodami lub doświadczeniem.
Kiedyś było mocno modzone 4F/3.0 BMK
Teraz jest 4G/3.0 CVUA
Nie wchodzę w dyskusje "Nie znam się, ale się wypowiem", proszę o uszanowanie tego jeśli ignoruję odpowiedzi nie poparte faktami, dowodami lub doświadczeniem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Piszesz o pomarańczowej kontrolce emisji spalin? Raczej nie panikuj, kolega z tym już od roku jeździ. Pali się ona przez około 2 dni, następnie na 4 dni znika, następnie schemat się powtarza. Nic złego z autem się nie dzieje (pali minimalnie poniżej danych katalogowych, nie ma spadku mocy). Wniosek: jeżeli wystąpią jakieś objawy wówczas na komputer (do elektryka), na razie patrz czy po 2 dniach zniknie...
Etam instrukcja, wystarczy forum nawet poczytać aby się dowiedzieć jak różne rzeczy oznajmiała kontrolka silnika. Ja pisze to z własnego doświadczenia: w c5 raz był to przepływomierz, innym razem sondy lambda; w c6 silnik przepustnic w dolocie.
Jednak jest w tym prawda co piszesz ponieważ system kontroli spalin to zdaje się też kilka urządzeń przy silniku niekoniecznie po stronie wydechowej... Także tylko Vag prawdę powie.
pozdr
Jednak jest w tym prawda co piszesz ponieważ system kontroli spalin to zdaje się też kilka urządzeń przy silniku niekoniecznie po stronie wydechowej... Także tylko Vag prawdę powie.
pozdr
-
- Forum Audi A6 / A7