no nie do konca..
 to dosc pomieszana wartosc.. bo np. zrobie 500km po autostradzie.. a reszte dojadzam do pracy.. 3km!:)))
 to dosc pomieszana wartosc.. bo np. zrobie 500km po autostradzie.. a reszte dojadzam do pracy.. 3km!:))) Mnie wychodzi na samej autostradzie, przy 160-170kmh nonstop przy pelnym zaladunku 4osoby+bagaz.. 6.8-7.6L /100.
Ale wg pomiarow praktycznych.. FIS zaniza o ok 0.5L srednie spalanie:)))

i wtedy zmierzymy ile pali poza miastem.
 i wtedy zmierzymy ile pali poza miastem. 

- moze i ja sobie zaprowadze
 - moze i ja sobie zaprowadze  . Jak jest się tam zarejestrowanym to dla swojego auta widać ich jeszcze więcej, określa się w % ile na danych baku zrobiło się km w mieście ile na trasie. Przed dzisiejszym tankowanie komp pokazywał średnie 9,4 l/100km a po zatankowaniu do pełna okazało się, że jest to tylko 9,27 l/100km. Nie takie tragiczne to 3.0, z tym, że muszę przyznać, że ostatnie kilka dni jeżdżę raczej dosyć delikatnie (mam bąble na oponach, jutro przychodzą nowe na wymianę).
. Jak jest się tam zarejestrowanym to dla swojego auta widać ich jeszcze więcej, określa się w % ile na danych baku zrobiło się km w mieście ile na trasie. Przed dzisiejszym tankowanie komp pokazywał średnie 9,4 l/100km a po zatankowaniu do pełna okazało się, że jest to tylko 9,27 l/100km. Nie takie tragiczne to 3.0, z tym, że muszę przyznać, że ostatnie kilka dni jeżdżę raczej dosyć delikatnie (mam bąble na oponach, jutro przychodzą nowe na wymianę).