[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
- pama
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
20:57:56 Group 023: Injector Switch Time Deviation
-61.0 Switch Time Deviat. Cylinder 1
-66.0 Switch Time Deviat. Cylinder 2
-71.0 Switch Time Deviat. Cylinder 3
-55.0 Switch Time Deviat. Cylinder 4 Co do wartosci.. to juz magia dla mnie!
... może mi ktoś podpowiedzieć czy to normalne, że po wymianie wtrysków korekcje na wszystkich pokazuje "0,00" ? tak powinno być .... bo już teraz nie jestem pewien czy została dobrze zrobiona adaptacja ...
cylindry w 3.0 tdi V6 są tak ułożone prawda :
podszybie
36
25
14
chłodnica
? czy może nie - lama jestem![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
jestem w stanie sprawdzić vcds adaptację ?
jakby nie były dobrze wkodowane w komp. silnika to chyba trzęsłoby budą co ?
podszybie
36
25
14
chłodnica
? czy może nie - lama jestem
- Praulinka
- Forum Audi A6 / A7

Wszystko ok, jak wymieniałem wczoraj 2 wtryski i dwa miesiące wcześniej poprzednie dwa też miałem na początku 0.00.iaqbec pisze:... może mi ktoś podpowiedzieć czy to normalne, że po wymianie wtrysków korekcje na wszystkich pokazuje "0,00" ? tak powinno być .... bo już teraz nie jestem pewien czy została dobrze zrobiona adaptacja ...
podszybie
36
25
14
chłodnica
? czy może nie - lama jestem
Podobno potem to się dopasowywuje, i chyba tak jest, bo teraz na tych wymienionych wcześniej mam jakieś drobne korekty.
Wykonane upgrade'y:
- lusterko wsteczne fotochrom
- alu lato 245/45/18 i zima 235/45/18
- AMI + 250GB HDD
- TV + DVD z 500 GB HDD + monitory w zagłówkach
Plany
- system kontroli ciśnienia w oponach
- AMI + 250GB HDD
Plany
moim zdaniem wszystkie do wymianygrupa 072 -38 , -2.0 0.0
grupa 073 -50 ,-12.0 -6.0
grupa 074 -40 , -4.0 -2.0
Rzeczywiście sprawdziłem dziś VCDS wartości (około miesiąca i 2k km po wymianie wtryskiwaczy) i mam maksymalnie -10,0 na pierwszej wartości i -4,0 na drugiej przy czym ta -10,0 jest na jednym wtrysku inne mają z reguły -4,0 , jeden pozostał na 0,0/0,0 .Praulinka pisze:Wszystko ok, jak wymieniałem wczoraj 2 wtryski i dwa miesiące wcześniej poprzednie dwa też miałem na początku 0.00.
Podobno potem to się dopasowuje, i chyba tak jest, bo teraz na tych wymienionych wcześniej mam jakieś drobne korekty.
Teraz nie wiem czy to norma ? -10/-4 na nowym wtrysku dużo czy mało ?
Wydaje mi się że nie powinna być aż taka korekcja na nowym wtrysku
ok wiec wymiana wszystkich która to strona po kierowcy chyba ?
Pozniej tylko adaptacja
[Select]
[01 - Engine]
[Adaptation - 10]
Channel 071: IMA-ISA Value for Cylinder 1
Channel 072: IMA-ISA Value for Cylinder 2
Channel 073: IMA-ISA Value for Cylinder 3
Channel 074: IMA-ISA Value for Cylinder 4
Channel 075: IMA-ISA Value for Cylinder 5
Channel 076: IMA-ISA Value for Cylinder 6
[Test]
[Save]
[Done, Go Back]
* Switch Ignition OFF, wait 10 seconds and switch Ignition ON again. The values should be saved now, please verify them by double checking the adaptation values.
Pozniej tylko adaptacja
[Select]
[01 - Engine]
[Adaptation - 10]
Channel 071: IMA-ISA Value for Cylinder 1
Channel 072: IMA-ISA Value for Cylinder 2
Channel 073: IMA-ISA Value for Cylinder 3
Channel 074: IMA-ISA Value for Cylinder 4
Channel 075: IMA-ISA Value for Cylinder 5
Channel 076: IMA-ISA Value for Cylinder 6
[Test]
[Save]
[Done, Go Back]
* Switch Ignition OFF, wait 10 seconds and switch Ignition ON again. The values should be saved now, please verify them by double checking the adaptation values.
-
Społeczność Audi A6
Witam wszystkich.
Nie wiem czy to jakies fatum z tymi wtryskami. Bylem dzisiaj w ASO by naprawic klape kolektora i przy okazji zdiagnozowali mi ze mam wtryski do wymiany.Chodzi mi o Audi A6 3.0 TDI z 2005r. Jak mi gosciu powiedzial ze bedzie cos kolo 16.000 to w srodku az mnie scisnelo ale na zewnatrz nadal spokoj. Panowie mam do Was konkretne pytanie. Gdzie oprocz ASO wymienie te wtryski?? Chodzi mi o konkretny adres i serwis. Niestety mieszkam daleko od duzych miast ale dojade wszedzie. Jestem z woj. lubuskiego 30 km od zachodniej granicy. Moze w SSerwis wymienia mi te wtryski?? Chcialbym po prostu zadzwonic i sie umowic na konkretny termin, zeby czesci juz na mnie czekaly i zebym nie musial co chwile tak daleko jezdzic. U mnie niestety nic dobrego nie znajde dlatego podawajcie wszystkie dobre adresyi przede wszystkim przyblizony koszt. Pozdrawiam Seba
Nie wiem czy to jakies fatum z tymi wtryskami. Bylem dzisiaj w ASO by naprawic klape kolektora i przy okazji zdiagnozowali mi ze mam wtryski do wymiany.Chodzi mi o Audi A6 3.0 TDI z 2005r. Jak mi gosciu powiedzial ze bedzie cos kolo 16.000 to w srodku az mnie scisnelo ale na zewnatrz nadal spokoj. Panowie mam do Was konkretne pytanie. Gdzie oprocz ASO wymienie te wtryski?? Chodzi mi o konkretny adres i serwis. Niestety mieszkam daleko od duzych miast ale dojade wszedzie. Jestem z woj. lubuskiego 30 km od zachodniej granicy. Moze w SSerwis wymienia mi te wtryski?? Chcialbym po prostu zadzwonic i sie umowic na konkretny termin, zeby czesci juz na mnie czekaly i zebym nie musial co chwile tak daleko jezdzic. U mnie niestety nic dobrego nie znajde dlatego podawajcie wszystkie dobre adresyi przede wszystkim przyblizony koszt. Pozdrawiam Seba
-
Społeczność Audi A6
- Praulinka
- Forum Audi A6 / A7

Kolego, wtryski zamówisz w każdej porządnej hurtowni moto, ja swoje zamawiałem w Inter Cars, koszt 1200zł za szt. (oryginały BOSCH. takie jak w ASO, a tam cena 2500złmest1987 pisze:Witam wszystkich.
Mogłem je kupić także w autoryzowanym punkcie BOSCH i tam wymienić, na stronie BOSCHA masz listę ich warsztatów w całej Polsce, ale ja mam średnie opinie o ich fachowości we Wrocławiu, że sobie odpuściłem.
Wymianę zrobi ci każdy porządny mechanik, znający grupę VAG i mający interfejs, w ostateczności zawsze możesz to zrobić w ASO, mi krzykneli 700zł za wymianę, u normalnego zapłacisz za te 6szt pewnie ze 200-300zł z adaptacją.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 17:45 przez Praulinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykonane upgrade'y:
- AMI + 250GB HDD
Plany
- AMI + 250GB HDD
Plany