Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Problem z klimatyzacja - słabe chłodzenie

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
Awatar użytkownika
piotrekkawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekkawa » 20 lip 2009, 13:15

nie podam Ci dokładnego adresu,ale na śląskiej jest zakład zajmujący się naprawą chłodnic i klimatyzacją. firma nazywa się grapow.

birdman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: birdman » 20 lip 2009, 21:09

Dzieki ale umowilem sie juz z jednym serwisem na srode. Zobaczymy co zdzialaja.

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: eneron » 25 lip 2009, 19:06

U mnie też nie kręci się wiatrak klimy :-?

Wyleciała jedna sprężynka gdy dmuchnąłem sprężonym powietrzem :oops:

Ale i tak wiatrak przed dmuchnięciem się nie kręcil bo silniczek umarł :roll:

Teraz mam pytanie, czy da się jakoś na oko bez zdejmowania osłon silnika określić jaką mam wtyczkę do tego wiatraka? Na allegro są dwa typy - okrągła i prostokątna

W tej aukcji http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=687935749 są pokazane własnie dwa rodzaje kostek i nie wiem którą kostkę mam, gdyż z gory nie moge jej zlokalizować a nie chce mi sie rozkręcać spodu auta tylko dla sprawdzenia :/

Moje autko A6 C5 z 97r 1,9 tdi - może ktoś w takim roczniku już wymieniał i wie jaka kostka idzie?
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 25 lip 2009, 19:43

eneron, jak Ci wyleciała sprężynka to pewnie ta dociskająca szczotki. Wniosek: szczotek pewnie już nie ma :-/

Co do wtyczki to wcale nic nie musisz rozbierać. Kabel jest bowiem dosyc długi i wtyczka jest pod pokrywą z tworzywa sztucznego, tą przykrywającą zbiorniczek z plynem wspomagania kierownicy. Jak zdejmiesz pokrywę to wtyczkę już masz <ok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: eneron » 25 lip 2009, 19:56

RomanS pisze:eneron, jak Ci wyleciała sprężynka to pewnie ta dociskająca szczotki. Wniosek: szczotek pewnie już nie ma :-/

Co do wtyczki to wcale nic nie musisz rozbierać. Kabel jest bowiem dosyc długi i wtyczka jest pod pokrywą z tworzywa sztucznego, tą przykrywającą zbiorniczek z plynem wspomagania kierownicy. Jak zdejmiesz pokrywę to wtyczkę już masz <ok>
Wtyczka jest pod tą plastikową pokrywą przy szybie? :oops: Czyli kabel jest na tyle długi, że biegnie od silniczka wiatraka aż tam pod zbiorniczek ze wspomaganiem ? :shock: Jutro muszę tam pazurki wepchnąć i sprawdzić <ok>

Dzięki RomanS <piwo>
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 25 lip 2009, 20:11

eneron, nie przy szybie ! :-D Nie chodzi o zbiorniczek płynu hamulcowego tylko o zbiorniczek płynu wspomagania układu kierowniczego. <ok>

Znajduje się w przedniej cześci przedziału silnika, po lewej stronie (kierowcy), przykręcony do lewego błotnika, właściwie to do nadkola. Najczęściej ma zieloną zakrętkę. Na niego jest nałozona plastikowa pokrywka, osłania ona także 2 lub 3 wtyczki. ÂŚrodkowa jest od wentylatora.
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: eneron » 25 lip 2009, 22:43

RomanS pisze:eneron, nie przy szybie ! :-D Nie chodzi o zbiorniczek płynu hamulcowego tylko o zbiorniczek płynu wspomagania układu kierowniczego. <ok>

Znajduje się w przedniej cześci przedziału silnika, po lewej stronie (kierowcy), przykręcony do lewego błotnika, właściwie to do nadkola. Najczęściej ma zieloną zakrętkę. Na niego jest nałozona plastikowa pokrywka, osłania ona także 2 lub 3 wtyczki. ÂŚrodkowa jest od wentylatora.
O kurde :mrgreen: ale ze mnie blondynka <rotfl>

RomanS no teraz to już wiem hehe <ok>

Romek28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Romek28 » 28 lip 2009, 19:27

Witam wszystkich... miałem podobny problem... nie leciała lodówka tylko letnie... wyszło, że nie działa wspomniany wiatrak....
Słuchajcie - w moim przypadku metoda młotka pomogła ..... długi metalowy przedmiot i mały młotek.... lekko z wyczuciem poprostu opukałem silnik wiatraka od góry... kilka razy uderzyłem i już ponad miesiąc chodzi bez zastrzeżeń... wygląda na to że coś mogło go przyblokować... nie wiem ile będzie chodził ale po tym zabiegu jest oki i mam w ten sposób 200 zł w kieszeni.
Pozdrawiam.
Romek28

birdman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: birdman » 09 sie 2009, 18:58

diabel pisze:http://www.auto-klimatyzacja.pl/
Ja bylem w zakladzie na Opalowej, polecam.
Bylem w tej firmie i jedno powiem: pracuja tam niepowazni ludzie. Umowilem sie na wizyte tydzien wczesniej. Zostawilem im auto o 9 rano i do 16 oczywiscie zadnego telefonu. O 16:30 zadzwonilem to mi powiedzieli ze dopiero wjechalo na warsztat, bo oni maja mase roboty, bo sezon jest (jakby mnie to ckolwiek obchodzilo... po kiego grzyba sie umawiali skoro nie maja dla mnie czasu?). Natepnego dnia oczywiscie tez brak jakiegokolwiek kontaktu z ich strony. Zadzwonilem po 13 i sie dowiedzialem ze "zrobili diagnostyke i to napewno silniczek". Jednak nie byli mi w stanie podac informacji ani czy sa w stanie go sciagnac ani za ile. Od godziny 16 nie odbierali w ogole telefonow ode mnie. Pojechalem do nich o 17 i sie dowiedzialem ze "czekali na odpowiedz"... Odebralem auto i nie palnuje juz do nich jechac.

mono
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mono » 08 maja 2010, 10:02

Mam problem z czujnikiem nasłonecznienia. VOG pokazał mi że ten czujnik nie działa. Jak go można wyjąć?

birdman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: birdman » 27 maja 2010, 18:17

W koncu udalo mi sie znalezc zakald ktory naprawil mi klime... Przyczyna moich problemow nie byly wcale zepsute silniczki klimatronika... Przyczyna byl zapchany zawor rozprezny...
Jak cos to polecam firme Grapow z Lodzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja