Witam,
Mam problem ze światłami przednimi. Po odpaleniu samochodu z rana stwierdziłem brak obydwu świateł mijania i drogowych. Poprzedniego dnia wszystko było OK. Drogowe działają tylko podczas przyciągnięcia dźwigni. Przeciwmgielne i pozycyjne działają bez zarzutów. Po kilku minutach kręcenia pokrętłem udało się odpalić światła mijania, ale po przejażdżce i zgaszeniu silnika kilka dni temu zamarły na amen.
Na FIS'ie nie wyświetla się komunikat błędu żarówek.
Za dwa tygodnie mam umówioną wizytę u Sopy na większą kompleksową kurację, ale jeszcze muszę tam dojechać z Warszawy a kiepsko widzę podróż nocą tylko na przeciwmgielnych.
Poradźcie proszę co może być przyczyną. Dzień przed zajściem miałem wymieniane opony. Czy to możliwe by oponiarze mogli uszkodzić jakąś wiązkę przewodów?
[A6 C5] Problem ze światłami przednimi
[A6 C5] Problem ze światłami przednimi
Ostatnio zmieniony 06 maja 2010, 15:35 przez Adam K., łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
KOLEGO, MASZ DO WYMIANY PRZEÂŁÂĄCZNIK ÂŚWIATEÂŁ. W środku jak masz ochotę rozebrać, znajdziesz kombinację styków. Trzeba wszystkie po kolei oczyścić . Tylko żebyś po tym zabiegu zebrał się, że tak brzydko powiem ..do kupy. Jeśli nie masz czasu to polecam serwis, a nowy kosztuje do 300 zł tzn ok 270 zł. Problem bardzo popularny w tych samochodach, szczególnie jak ktoś często odgrzybia klimatyzację i leje w lewy nawiew :!: ...