Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem ze światłami przednimi

Elektryka
ODPOWIEDZ
Adam K.

[A6 C5] Problem ze światłami przednimi

Post autor: Adam K. » 06 maja 2010, 14:55

Witam,

Mam problem ze światłami przednimi. Po odpaleniu samochodu z rana stwierdziłem brak obydwu świateł mijania i drogowych. Poprzedniego dnia wszystko było OK. Drogowe działają tylko podczas przyciągnięcia dźwigni. Przeciwmgielne i pozycyjne działają bez zarzutów. Po kilku minutach kręcenia pokrętłem udało się odpalić światła mijania, ale po przejażdżce i zgaszeniu silnika kilka dni temu zamarły na amen.
Na FIS'ie nie wyświetla się komunikat błędu żarówek.

Za dwa tygodnie mam umówioną wizytę u Sopy na większą kompleksową kurację, ale jeszcze muszę tam dojechać z Warszawy a kiepsko widzę podróż nocą tylko na przeciwmgielnych.

Poradźcie proszę co może być przyczyną. Dzień przed zajściem miałem wymieniane opony. Czy to możliwe by oponiarze mogli uszkodzić jakąś wiązkę przewodów?
Ostatnio zmieniony 06 maja 2010, 15:35 przez Adam K., łącznie zmieniany 1 raz.

Adam K.

Post autor: Adam K. » 06 maja 2010, 15:33

carlos, masz na myśli pokrętło? Możliwe, tylko dlaczego w tym samym momencie padły manetki świateł drogowych przy kierownicy?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 06 maja 2010, 15:34

Adam K. pisze:Po kilku minutach kręcenia pokrętłem udało się odpalić światła mijania,
Dlatego to pierwsze miejsce, gdzie bym szukał <ok>

(o bezpiecznikach nie piszę, bo chyba sprawdziłeś ? ;-) )
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 06 maja 2010, 20:10

KOLEGO, MASZ DO WYMIANY PRZEÂŁÂĄCZNIK ÂŚWIATEÂŁ. W środku jak masz ochotę rozebrać, znajdziesz kombinację styków. Trzeba wszystkie po kolei oczyścić . Tylko żebyś po tym zabiegu zebrał się, że tak brzydko powiem ..do kupy. Jeśli nie masz czasu to polecam serwis, a nowy kosztuje do 300 zł tzn ok 270 zł. Problem bardzo popularny w tych samochodach, szczególnie jak ktoś często odgrzybia klimatyzację i leje w lewy nawiew :!: ...

Adam K.

Post autor: Adam K. » 08 maja 2010, 15:39

ÂŻarówki i bezpieczniki są całe, czyli najwyraźniej to przełącznik. Dziękuję za pomoc!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja