[A6 C5]Alarm włancza sie bez powodu...
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Alarm fabryczny mogą; uaktywniać krańcówki w drzwiach - dla testu odłą;czyć wszystkie przy centralce.
Kolejna rzecz to ultradzwieki masz chyba po prawej stronie na słupku tylnym obok siedzenia pasażera. Często psujaca sie rzecz która uaktywnia sie często po postoju zwłaszcza na słońcu czy przy zmianach temp.
Sprawdź tez moduł komfortu. Wilgoć go zabija i dzieją; się cyrki.
Nie jestem pewien czy w C5 nadal jest pod siedzeniem kierowcy, jeśli tak, to być może dostała Ci się woda na dywanik.
Kolejna rzecz to ultradzwieki masz chyba po prawej stronie na słupku tylnym obok siedzenia pasażera. Często psujaca sie rzecz która uaktywnia sie często po postoju zwłaszcza na słońcu czy przy zmianach temp.
Sprawdź tez moduł komfortu. Wilgoć go zabija i dzieją; się cyrki.
Nie jestem pewien czy w C5 nadal jest pod siedzeniem kierowcy, jeśli tak, to być może dostała Ci się woda na dywanik.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Martin,
Wszystkie te błędy są; standardowo zapisywane, a zgłaszane przez sterownik c-zamka podczas uaktywnienia alarmu.
Czy po wykasowaniu ich, pojawiły sie ponownie ?
Nie ma więcej rozwią;zan moim zdaniem niż.
Sterownik C-Zamka ( drzwi kierowcy )
Krańcówki ( zamki drzwi )
Ultradźwięki ( słupek )
moduł komfort ( zdaje sie pod siedzeniem kierowcy )
Sprawdzić wszystkie kostki, czy nie ma w modułach wilgoci, czy nie ma śniedzi, czy nie rozłazi się to w rękach.
Sprawdzić krańcówki z osobna czy zapala sie swiatło kazdych drzwi, czy nie ma dziwnych objawów, czy nie zapala się gdy włą;czy się alarm ? Może zwierać krańcówka z masą;, tu błą;d 01370 062 by pasował do krancówki, ale również do czujnika ruchu - te dwie opcje.
Sprawdzaj i melduj jak poszło.
Pozdrawiam
Niestety wiele z tego nie wynika.1----01370 035
Wlaczenie alarmu przez uklad ochrony wnetrza samochodu
2----01559 059
Drzwi kierowcy Nieodblokowane sporadycznie
3----01559 060
Drzwi kierowcy Niezabezpieczone
4----01559 061
Drzwi kierowcy nieodbezbieczone sporadycznie
5----01370 062
Wlaczenie alarmu przez uklad ochrony wnetrza samochodu
Zwarcie z masa.
Wszystkie te błędy są; standardowo zapisywane, a zgłaszane przez sterownik c-zamka podczas uaktywnienia alarmu.
Czy po wykasowaniu ich, pojawiły sie ponownie ?
Nie ma więcej rozwią;zan moim zdaniem niż.
Sterownik C-Zamka ( drzwi kierowcy )
Krańcówki ( zamki drzwi )
Ultradźwięki ( słupek )
moduł komfort ( zdaje sie pod siedzeniem kierowcy )
Sprawdzić wszystkie kostki, czy nie ma w modułach wilgoci, czy nie ma śniedzi, czy nie rozłazi się to w rękach.
Sprawdzić krańcówki z osobna czy zapala sie swiatło kazdych drzwi, czy nie ma dziwnych objawów, czy nie zapala się gdy włą;czy się alarm ? Może zwierać krańcówka z masą;, tu błą;d 01370 062 by pasował do krancówki, ale również do czujnika ruchu - te dwie opcje.
Sprawdzaj i melduj jak poszło.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Odświeżę trochę temat, bo już mam dosyć jak sąsiedzi budzą mnie w nocy że alarm wyje. Zacząłem od wymiany mikro włącznika w drzwiach, wszystko było ok pokazywało na fisie, lampki paliły się w drzwiach. Dziś w nocy padał deszcz i od razu pojawił się problem, alarm znowu uruchamia się bez powodu. Koledzy jakieś pomysły ?