[A6 C5]Alarm włancza sie bez powodu...
[A6 C5]Alarm włancza sie bez powodu...
wtam, mam problem z 1.8T z 98r. alarm włancza sie samoczynnie, teraz juz tylko mruga bo odłą;czyłem syrenke ale cos chce z tym zrobić. alarm jest fabryczny, dotychczas było super ale 2 dzni temu coś mu sie pozmieniało. czasem po zamknięciu kilka godzin jest spokuj ale czasem to zaraz po uzbrojeniu alarm sie włancza mimo że z autem nic sie nie dzieje, żadnych wstrzą;sów itp. mam kilka pomysłów co to może być ale sam nie wiem. myślałem o czujniku wstrzą;sowym, jezeli coś sie mu poprzestawiało będzie aktywował alarm ale nie mam pojęcia gdzie go szukać, myślałem też o włą;cznikach w drzwiach ale pierwsze co chciał bym zrobic to może zrestartowac komputer, nie wiem tylko jak auto zareaguje jeżeli odłą;cze akumulator na jakiś czas, czy nie poprzestawia sie na jeszcze bardziej?? jezeli ktos ma jakies pomysły to będę bardzo wdzięczny za pomoc.... pozdrawiam i czekam na pomysły...
Ostatnio zmieniony 12 lut 2008, 23:25 przez ninja199, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czesc.Niestety mam ten sam problem co ty.Podlaczenie pod kompa nic niedalo nie da sie skasowac bledow.Tak jak napisales moga byc to czujki w slupkach,lub co gorsze sterowanie w prawych drzwiach(mam ten problem).W moim a6 czujnik wlancza sie po kilku minutach(2,3).Czujniki w drzwiach zostaly odlaczone i wciaz to samo.Akumulatorka jeszcze nie odlanczalem i nie mam pojecia jak zareaguje autko.Jest to bardzo denerwujace kiedy autko musisz zamykac praktycznie recznie(w moim przypadku)wiedzac ze dziala ci centralny tylko niestety plata figle.
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
moze wina lezy po stronie silownikow centralnego ktore bardzo czesto ulegaja uszkodzeniu, objawia sie to tak ze auto albo samo sie zamyka lub otwiera (dodatkowo jak ktos ma wlaczona funkcje komfortu potrafi otworzyc szyby).
moze powinniscie sprawdzic auto pod tym katem, ja u siebie mialem ten problem ze starownikiem lewych przednich drzwi.
moze powinniscie sprawdzic auto pod tym katem, ja u siebie mialem ten problem ze starownikiem lewych przednich drzwi.
u mnie z drzwiami raczej nei ma problemu, nie otwiera sie i nei zamyka jeżeli mu nie każe, nawet gdy alarm sie wlą;czy to i tak auto nadal pozostaje zamknięte, tylko że najlepsze w tym wszystkim jest to że on przestał sie włanczać, juz któryś dzień jest cisza, syrenka nadal mam odpięta i tak chyba zostanie ale jak narazie wydaje sie że wrócił do normy. a jeszcze jedno... u mnie zamknięcie kluczykiem aktywuje alarm tak sammo jak zamknięcie pilotem tak że jest to bez różnicy. a wie ktos jak auto reaguje na odlą;czenie akumulatora na jakiś czas.. np 30 min......
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Mam nadzieje ze zle mnie zrozumieliscie.
Moja a6 NIE OTWIERA I NIE ZAMYKA SIE SAMA!!!
Zamykam i otwieram normalnie z pilota!!!
Lecz po jakiejs minucie aktywuje sie alarm i wlancza!!!
Drzwi pozostaja wciaz zamkniete!!!
Tak jak pisalem ma wiele bledow w pr.drzwiach.
Reszta dziala ok.
Moze jednak odlaczenie akumulatorka na jakis czas zresetuje komputerek?
Resetowalem te bledy poprzez komputer-nic z tego.
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez kosztownej wymiany tych czesci.
Moja a6 NIE OTWIERA I NIE ZAMYKA SIE SAMA!!!
Zamykam i otwieram normalnie z pilota!!!
Lecz po jakiejs minucie aktywuje sie alarm i wlancza!!!
Drzwi pozostaja wciaz zamkniete!!!
Tak jak pisalem ma wiele bledow w pr.drzwiach.
Reszta dziala ok.
Moze jednak odlaczenie akumulatorka na jakis czas zresetuje komputerek?
Resetowalem te bledy poprzez komputer-nic z tego.
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez kosztownej wymiany tych czesci.
kolega mial podobny problem w passacie gdy zostawial auto na jakiejs nierownosci -podjazd pochyly lub wysoki kraweznik . oddal do znajomego serwisanta z vw . przyczyna byla w zamku tylnym . nie zamykal czy cos tam i wlanczalo sie info o zle zamknietym aucie w ppostaci alarmu .
czy to ma zwiazek nie wiem ale tak dla info moze komus sie przyda .
czy to ma zwiazek nie wiem ale tak dla info moze komus sie przyda .
-
- Forum Audi A6 / A7