[Audi A6 C4] wymiana podswietlenia zapalniczki
[Audi A6 C4] wymiana podswietlenia zapalniczki
Witam ponownie. Mam pytanie odnosnie zapalniczki. Jak rozebrac tą zapalniczkę obok ręcznego bo chiałbym się dostać do żaróweczki, która ją podswietla i do przewodów bo od czasu do czasu mi nie chce swiecić więc bym chciał to naprawić. Czy do tego trzeba rozkręcić cały panel czy da się jakos sciągnąć ten plasticzek wokół zapalniczki. Pytam gdyż nie chce niczego pourywać. ![Obrazek]()
usunieto pkt 29 regulaminu
Jest to bardzo łatwy zabieg, więc nie będziesz miał problemu. Obok zapalniczki masz tą malutką kieszeń i wyciągasz z niech malutką tapicerkę. Wystarczy na bocznej ściance nacisnąć w dół i powinna się wysunąć. Ukaże Ci się kręt i najlepiej śrubokrętem z magnesem ją odkręcić bo jak Ci wpadnie to będziesz musiał cały tunel rozkręcać. Jak wykręcisz to łapiesz za zapalniczkę i wysuwasz ją w stronę tylniej kanapy i do góry. Już masz wszystko na miejscu. Po wyciągnięciu żarówki odegnij sobie blaszkę która jest przy oprawce żarówki(odpowiada ona za masę i czasami nie styka). Jak masz spaloną żarówkę to wymieniasz i składasz wszystko w odwrotnej kolejności. Aha pamiętaj że żarówka świeci tylko wtedy gdy oprawka jest w gnieździe zapalniczki. W razie problemów pisz i pomogę 

Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...
OOOO

dzięki, własnie tyle co wróciłem z autka i sprawdziłem to. Troszke ciężko było mi wyciągnąć tą zapalniczkę i ciężko było ją włożyć z powrotem ale następnym razem już pójdzie jak po masełku bo wiem o co chodzi
wszystkie blaszki poodginalem ale to nie pomoglo bo żaróweczka dalej raz swieci a raz nie wiec w sobote ja wymienie i zobaczymy. Dziękuję za pomoc, przydała się! 

usunieto pkt 29 regulaminu
-
- Forum Audi A6 / A7