Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C4] wymiana podswietlenia zapalniczki

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C4] wymiana podswietlenia zapalniczki

Post autor: kocyk123 » 10 lut 2010, 21:09

Witam ponownie. Mam pytanie odnosnie zapalniczki. Jak rozebrac tą zapalniczkę obok ręcznego bo chiałbym się dostać do żaróweczki, która ją podswietla i do przewodów bo od czasu do czasu mi nie chce swiecić więc bym chciał to naprawić. Czy do tego trzeba rozkręcić cały panel czy da się jakos sciągnąć ten plasticzek wokół zapalniczki. Pytam gdyż nie chce niczego pourywać. Obrazek
usunieto pkt 29 regulaminu

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 11 lut 2010, 08:35

Jest to bardzo łatwy zabieg, więc nie będziesz miał problemu. Obok zapalniczki masz tą malutką kieszeń i wyciągasz z niech malutką tapicerkę. Wystarczy na bocznej ściance nacisnąć w dół i powinna się wysunąć. Ukaże Ci się kręt i najlepiej śrubokrętem z magnesem ją odkręcić bo jak Ci wpadnie to będziesz musiał cały tunel rozkręcać. Jak wykręcisz to łapiesz za zapalniczkę i wysuwasz ją w stronę tylniej kanapy i do góry. Już masz wszystko na miejscu. Po wyciągnięciu żarówki odegnij sobie blaszkę która jest przy oprawce żarówki(odpowiada ona za masę i czasami nie styka). Jak masz spaloną żarówkę to wymieniasz i składasz wszystko w odwrotnej kolejności. Aha pamiętaj że żarówka świeci tylko wtedy gdy oprawka jest w gnieździe zapalniczki. W razie problemów pisz i pomogę :-)
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...:) OOOO

Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kocyk123 » 12 lut 2010, 06:55

dzięki, własnie tyle co wróciłem z autka i sprawdziłem to. Troszke ciężko było mi wyciągnąć tą zapalniczkę i ciężko było ją włożyć z powrotem ale następnym razem już pójdzie jak po masełku bo wiem o co chodzi :) wszystkie blaszki poodginalem ale to nie pomoglo bo żaróweczka dalej raz swieci a raz nie wiec w sobote ja wymienie i zobaczymy. Dziękuję za pomoc, przydała się! :)

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 12 lut 2010, 08:26

Jak następnym razem będziesz to rozbierał to sprawdź też kabel zasilający. Czasami wsówka potrafi się rozejść... warto ją dogiąć i koncówkę przy zapalniczce od plusa przetrzeć papierkiem ściernym dla lepszej przewodności. Pozdrawiam.
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...:) OOOO

lukaszek_82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukaszek_82 » 14 lut 2010, 12:35

Miałem tez podobny problem ale sie samo naprawiło;-) cuda na kiju;-)

Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kocyk123 » 28 kwie 2010, 08:57

W końcu dorwałem żaróweczkę odpowiadającą tej w zapalniczce, wymieniłem ją i teraz pięknie swieci i nie gasnie czyli to była wina żaróweczki :) Problem rozwiązany!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja