Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL] felgi

Wszystko co dotyczy ogólnie felg, opon, kół nie przywiązane stricte do konkretnego modelu włącznie z innymi pojazdami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robsoft1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robsoft1 » 11 mar 2010, 16:34

witam. kolego poproś sprzedającego o przesłanie zdjęcia fegi od środka z wytłoczką firmy i powinno być jasne czy to nie chińszczyzna.
ps. jak jesteś zainteresowany felgami na 100% nie chińskimi to mam 2 komplety nowych niemieckich felg RH model MG 8jx18" 5x112 et 35. felgi są nowe prosto z fabryki przygotowane do malowania.dla kolegom z forum moge puścić komplet za 800zł. jak jesteś zainteresowany to napisz na pw to pośle fotki. pozdro

catd5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: catd5 » 11 mar 2010, 16:43

Mi osobiście podobają się te felgi i bardzo pasują wizualnie do każdego modelu A6. Na forum już ktoś pokazywał zdjęcia z tymi felgami na C5 i prezentują się extra. Widzę że mieszkasz nie daleko Pelplina tam jest hurtownia z felgami i mają spory wybór. Felgi MAM też mają. Pomiżej masz linka :

http://www.automobilne.pl/index.php?str ... rta&cat=15

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mgruszecki » 11 mar 2010, 20:35

Z tego co pisze w opisie aukcji to producentem jest MAM - czyli dojczland. I nie jest to tak jak piszesz "cos niby MAM" tylko MAM, one nie sa drogie ;) A odnosnie chinczykow... mialem w a4ce przez 2 sezony chinczyki, kupilem jako nowki 17calowe za 1200zl/kpl i nastukalem na nich 80tys (2kplty opon) i felgi wygladaly jak nowe - i byly idealnie proste (225/45/17).

Dzisiaj jak by jakis konkretny wzor mi sie podobal, to bez wachania kupil bym chinczyka - a szukalbym tej firmy ktorej mialem w a4 ;)

edit. te felgi na aukcji nie sa polerowane tylko anodowane po czym pokryte klarem (lakierem bezbarwnym). Oznacza to iż nie maja podkladu epoksydowego (zazwyczaj takiego sie uzywa) i w momencie malenkiego odprysku lakieru bezbarwnego aluminium przestaje byc w tym miejscu chronione i zaczyna sie utleniac po czym wyglada to... nieladnie ;) Potem to rosnie i rosnie i jest brzydko ;) A gwarancja tego nie niestety nie obejmuje, gdyz to czynnik zewnetrzny mechaniczny zadzialal na lakier bezbarwny - po czym taki jest efekt i buba.

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mgruszecki » 11 mar 2010, 23:26

carlos pisze: Widze konkretniejsza odpowiedź, to dlatego takie tanie, bo nie są polerowane. Kiedys był na allegro komplet polerowanych MAM za 4000 pln ale nie moge juz znalezc
Domniemam kolego, ze chodzi CI o felgi "CHROMOWANE" a nie polerowane - przyklad ponizej na zalaczonym obrazku ;) Oto felga chromowana.

Obrazek

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mgruszecki » 11 mar 2010, 23:44

No to musisz kupic anodowane, zedrzec bezbarwny zmywaczem do lakierow, a nastepnie zrobic im proces polerowania, czyli papiery wodne, pasty, filc, kilka 4-pakow i wio koniku ;) - wtedy bedziesz mial polerowane ;)

A potem dbaj o to... to najtrudniejsze w calej tej zabawie ;)

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mgruszecki » 12 mar 2010, 00:42

carlos pisze:mgruszecki, czyli jakbym kupił te co zapodałem w linku to jeszcze bym musiał im poswiecić pracy, wole zapłacić za gotowe a nie samemu bede polerował. Z moim talentem to roznie bywa...

wolałbym takie co kupuje, zakladam i smigam i moge byc o nie spokojny
No jezeli uparcie dazysz do "polerowanych" to musialbys to zrobic samemu ;) bo te ktore pokazales to one sa jak gdyby... cos jak spolerowane i pokryte lakierem bezbarwnym ktory zabiera im ten "blysk" w tym przypadku (bo normalnie ma za zadanie ten blysk nadac lakierowi). Jak dla mnie ladniej wyglada normalnie lakierowana - o chromowanej nie wspomne.

Mysle, ze mozesz takie kupic, ladnie wygladaja, a MAM raczej robi dobre wyroby wiec smialo. A najlepiej zrobisz, jak pojedziesz "gdzies" gdzie bedziesz mogl taka felge dotknac i zobaczyc z bliska. Wtedy stwierdzisz czy CI pasuje czy nie ;)

budziktomek

Post autor: budziktomek » 24 kwie 2010, 11:52

Witam, szukam felg jak lustro, z tego co pamiętam, kupując kiedyś audi a8 (nie pamiętam która wersja) można było zamówić felgi lusterko podobne do MAM z początku tematu za 14 tyś zł.

Nie bardzo rozumiem ale felgi chromowane to inaczej anodowane? Czym optycznie różnią się te felgi chromowane od polerowanych ?

budziktomek

Post autor: budziktomek » 24 kwie 2010, 18:24

audi - właśnie o takie mi chodziło, piękne. niestety dalej nie mam odpowiedzi czym różnią się wizualnie felgi chromowane od polerowanych? rozumiem że polerowane również mogą być "lusterkiem" czy się mylę ?

budziktomek

Post autor: budziktomek » 24 kwie 2010, 18:45

audi myślę że odpowiedziałeś wyczerpująco na moje pytania, dziękuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja