witam. kolego poproś sprzedającego o przesłanie zdjęcia fegi od środka z wytłoczką firmy i powinno być jasne czy to nie chińszczyzna.
ps. jak jesteś zainteresowany felgami na 100% nie chińskimi to mam 2 komplety nowych niemieckich felg RH model MG 8jx18" 5x112 et 35. felgi są nowe prosto z fabryki przygotowane do malowania.dla kolegom z forum moge puścić komplet za 800zł. jak jesteś zainteresowany to napisz na pw to pośle fotki. pozdro
[ALL] felgi
Mi osobiście podobają się te felgi i bardzo pasują wizualnie do każdego modelu A6. Na forum już ktoś pokazywał zdjęcia z tymi felgami na C5 i prezentują się extra. Widzę że mieszkasz nie daleko Pelplina tam jest hurtownia z felgami i mają spory wybór. Felgi MAM też mają. Pomiżej masz linka :
http://www.automobilne.pl/index.php?str ... rta&cat=15
http://www.automobilne.pl/index.php?str ... rta&cat=15
- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
Z tego co pisze w opisie aukcji to producentem jest MAM - czyli dojczland. I nie jest to tak jak piszesz "cos niby MAM" tylko MAM, one nie sa drogie
A odnosnie chinczykow... mialem w a4ce przez 2 sezony chinczyki, kupilem jako nowki 17calowe za 1200zl/kpl i nastukalem na nich 80tys (2kplty opon) i felgi wygladaly jak nowe - i byly idealnie proste (225/45/17).
Dzisiaj jak by jakis konkretny wzor mi sie podobal, to bez wachania kupil bym chinczyka - a szukalbym tej firmy ktorej mialem w a4
edit. te felgi na aukcji nie sa polerowane tylko anodowane po czym pokryte klarem (lakierem bezbarwnym). Oznacza to iż nie maja podkladu epoksydowego (zazwyczaj takiego sie uzywa) i w momencie malenkiego odprysku lakieru bezbarwnego aluminium przestaje byc w tym miejscu chronione i zaczyna sie utleniac po czym wyglada to... nieladnie
Potem to rosnie i rosnie i jest brzydko
A gwarancja tego nie niestety nie obejmuje, gdyz to czynnik zewnetrzny mechaniczny zadzialal na lakier bezbarwny - po czym taki jest efekt i buba.

Dzisiaj jak by jakis konkretny wzor mi sie podobal, to bez wachania kupil bym chinczyka - a szukalbym tej firmy ktorej mialem w a4

edit. te felgi na aukcji nie sa polerowane tylko anodowane po czym pokryte klarem (lakierem bezbarwnym). Oznacza to iż nie maja podkladu epoksydowego (zazwyczaj takiego sie uzywa) i w momencie malenkiego odprysku lakieru bezbarwnego aluminium przestaje byc w tym miejscu chronione i zaczyna sie utleniac po czym wyglada to... nieladnie

- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
Domniemam kolego, ze chodzi CI o felgi "CHROMOWANE" a nie polerowane - przyklad ponizej na zalaczonym obrazkucarlos pisze: Widze konkretniejsza odpowiedź, to dlatego takie tanie, bo nie są polerowane. Kiedys był na allegro komplet polerowanych MAM za 4000 pln ale nie moge juz znalezc

- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
No jezeli uparcie dazysz do "polerowanych" to musialbys to zrobic samemucarlos pisze:mgruszecki, czyli jakbym kupił te co zapodałem w linku to jeszcze bym musiał im poswiecić pracy, wole zapłacić za gotowe a nie samemu bede polerował. Z moim talentem to roznie bywa...
wolałbym takie co kupuje, zakladam i smigam i moge byc o nie spokojny

Mysle, ze mozesz takie kupic, ladnie wygladaja, a MAM raczej robi dobre wyroby wiec smialo. A najlepiej zrobisz, jak pojedziesz "gdzies" gdzie bedziesz mogl taka felge dotknac i zobaczyc z bliska. Wtedy stwierdzisz czy CI pasuje czy nie

Witam, szukam felg jak lustro, z tego co pamiętam, kupując kiedyś audi a8 (nie pamiętam która wersja) można było zamówić felgi lusterko podobne do MAM z początku tematu za 14 tyś zł.
Nie bardzo rozumiem ale felgi chromowane to inaczej anodowane? Czym optycznie różnią się te felgi chromowane od polerowanych ?
Nie bardzo rozumiem ale felgi chromowane to inaczej anodowane? Czym optycznie różnią się te felgi chromowane od polerowanych ?