Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[towar] opony Hankook V12 Ventus Evo K110

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raphal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[towar] opony Hankook V12 Ventus Evo K110

Post autor: raphal » 22 kwie 2010, 09:15

Pomyślicie - Hankook, ale wiocha. Chińszczyzna jakaś. Zero prestiżu. Też tak myślałem. Ale w tym roku stanąłem przed dylematem wyboru letnich kapci. W grę wchodziło kilka marek. Znajomy oponiarz wspomniał o Hankooku. Wywołał mój uśmiech. Ale pozwolił wziąć kapcie na próbę. Przejechałem 500 km i szczena mi opadła. Rewelka! Uderzyłem do googli i sprawdziłem - w testach ADAC opona pobiła marki z wyższej półki. Dobra, testy nie są miarodajne. Poczytałem fora zagraniczne (u nas opona mało popularna) i np. na brytyjskim forum Porsche nie mogą sie jej nachwalić. W USA jeden z większych przebojów oponiarskich. Wiedziałem już, że zostaną u mnie.
Wrażenia (teraz już przejechane ok 2 tys km) - bardzo cicha. W porównaniu z poprzenimi GoodYear Excellence niebo a ziemia. Ekscelencje waliły jak pociąg na torach powyżej 130 km/h. Klejenie na zakrętach niesamowite. Pewność na mokrym. Opona reaguje bardzo dobrze na każdy ruch kierownicy. Wygląda też niczego sobie. Są tak samo dobre jak moje Turanza ER300, które miałem w A4. A uważałem je za najlepsze opony świata (na Turanzach zrobiłem ponad 40 tys km).

madmajster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: madmajster » 22 kwie 2010, 12:38

Hankook'i były montowane w Q7 ;-) też jeździłem w poprzednim samochodzie na Hankookach- to chyba ta lepsza odsłona Chińczyków <ok>
(fakt:)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2010, 12:45 przez madmajster, łącznie zmieniany 1 raz.
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...

Awatar użytkownika
raphal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: raphal » 22 kwie 2010, 12:46

Niemal bingo :lol: Opony są koreańskie <ok>

marlitkos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: marlitkos » 22 kwie 2010, 13:32

hm. dobrze wiedzieć. co zimowych niestety nie jest aż tak różowo ale to nie w tym temacie

P.S. Na autach firmowych w mojej firmie mamy założone Hankooki i muszę niestety stwierdzić że są głośne. Ale nie wiem jaki to model. Pewnie najtańszy

[ Dodano: 2010-04-22, 13:33 ]
hm. dobrze wiedzieć. co do zimowych niestety nie jest aż tak różowo ale to nie w tym temacie

P.S. Na autach firmowych w mojej firmie mamy założone Hankooki i muszę niestety stwierdzić że są głośne. Ale nie wiem jaki to model. Pewnie najtańszy
Pozdrawiam

Maniacy COOO łączmy się.
Forum dyskusyjne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja