Pomyślicie - Hankook, ale wiocha. Chińszczyzna jakaś. Zero prestiżu. Też tak myślałem. Ale w tym roku stanąłem przed dylematem wyboru letnich kapci. W grę wchodziło kilka marek. Znajomy oponiarz wspomniał o Hankooku. Wywołał mój uśmiech. Ale pozwolił wziąć kapcie na próbę. Przejechałem 500 km i szczena mi opadła. Rewelka! Uderzyłem do googli i sprawdziłem - w testach ADAC opona pobiła marki z wyższej półki. Dobra, testy nie są miarodajne. Poczytałem fora zagraniczne (u nas opona mało popularna) i np. na brytyjskim forum Porsche nie mogą sie jej nachwalić. W USA jeden z większych przebojów oponiarskich. Wiedziałem już, że zostaną u mnie.
Wrażenia (teraz już przejechane ok 2 tys km) - bardzo cicha. W porównaniu z poprzenimi GoodYear Excellence niebo a ziemia. Ekscelencje waliły jak pociąg na torach powyżej 130 km/h. Klejenie na zakrętach niesamowite. Pewność na mokrym. Opona reaguje bardzo dobrze na każdy ruch kierownicy. Wygląda też niczego sobie. Są tak samo dobre jak moje Turanza ER300, które miałem w A4. A uważałem je za najlepsze opony świata (na Turanzach zrobiłem ponad 40 tys km).
[towar] opony Hankook V12 Ventus Evo K110
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Hankook'i były montowane w Q7
też jeździłem w poprzednim samochodzie na Hankookach- to chyba ta lepsza odsłona Chińczyków
(fakt:)

(fakt:)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2010, 12:45 przez madmajster, łącznie zmieniany 1 raz.
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
hm. dobrze wiedzieć. co zimowych niestety nie jest aż tak różowo ale to nie w tym temacie
P.S. Na autach firmowych w mojej firmie mamy założone Hankooki i muszę niestety stwierdzić że są głośne. Ale nie wiem jaki to model. Pewnie najtańszy
[ Dodano: 2010-04-22, 13:33 ]
hm. dobrze wiedzieć. co do zimowych niestety nie jest aż tak różowo ale to nie w tym temacie
P.S. Na autach firmowych w mojej firmie mamy założone Hankooki i muszę niestety stwierdzić że są głośne. Ale nie wiem jaki to model. Pewnie najtańszy
[ Dodano: 2010-04-22, 13:33 ]
hm. dobrze wiedzieć. co do zimowych niestety nie jest aż tak różowo ale to nie w tym temacie