Tak, źle spojrzałem w instrukcję.Aron pisze:Mój poprzedni zapis jest prawidłowy, nie miałem dziś czasu wyjąć tego bezpiecznika - jutro się tym zajmę.
[A6 C6] Zmieniarka CD nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja z kolei nie mam bezpiecznika nr 12! Poza tym na rozpisce przy bezpieczniku nr 12 jest niemiecki napis "Kommunikation" O CO CHODZI?
Bezpieczniki
Bezpieczniki i tabliczka
[ Dodano: 2010-04-22, 08:15 ]
Koledzy, czy ma ktoś pomyśl, dlaczego nie mam tego bezpiecznika?
Bezpieczniki
Bezpieczniki i tabliczka
[ Dodano: 2010-04-22, 08:15 ]
Koledzy, czy ma ktoś pomyśl, dlaczego nie mam tego bezpiecznika?
ja mam ten sam problem, tylko zadne z tych podpowiedzi nie pomaga, ani bezpiecznik nic... czy to znaczy ze cos tam utknelo w srodku jakas cd czy zmieniarka szrot?????????
Audi A6 S-Line 2,7 tdi quattro
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Alufelgi '18 model Audi R8
Chip tuning ABT z 163km na 193km
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Alufelgi '18 model Audi R8
Chip tuning ABT z 163km na 193km
Re: [A6 C6] Zmieniarka CD nie działa
Wiem ze odkopuje temat, ale dzisiaj mialem ten sam problem, ktory rozwiazalem. Trzeba wyciagnac zmieniarke i odkrecic gorna pokrywe i zobaczyc w jakim polozeniu sa plyty bo one wlasnie sa problemem, krotko mowiac blokuja caly mechanizm. Wiec nalezy gorna plyte przesunac jak najbardziej wylotu plyt a dolne jak najdalej od wylotu i podlaczyc spowrotem zasilanie, po tym zmieniarka powinna zaczac ladnie dzialac. Mi udalo sie naprawic za 1 razem:)Aron pisze:Nie mogę włożyć żadnej płyty (tak jakby już tam była) ani wyjąć (tak jakby zmieniarka była pusta). ÂŚwiecą się na niej wszystkie przyciski z numerami płyt od 1 do 6 migocząc na zmianę. Podczas włączenia zapłonu słychać wyraźnie jakby napęd próbował wczytać CD, ale laser się ślizgał. Zwykła CD działa bez problemu. Co z tym zrobić? Miał ktoś podobny problem?
Panowie mam problem, wyciągałem schowek i wypiąłem wtyczki od zmieniarki po ponownym zmontowaniu i wpięcia kostek do zmieniarki, na MMI ukazał się komunikat: błąd zmieniarki, po ponownym wyciągnięciu schowku pasażera i sprawdzeniu czy wszystkie wtyczki są okej - problem nadal pozostał. Wszystkie diody mrugają na zmieniarce na przemian. Zmieniarka pokazuję błąd. Dodam, że wczęśniej wszystko działało tak jak należy.
project by dziii
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Prześpij się z tym problemem, a jutro będzie wszystko OK. Miałem tak samo i po wejściu zmieniarki w stan uśpienia problem znikł - prawdopodobnie coś się zresetowało.Wszystkie diody mrugają na zmieniarce na przemian. Zmieniarka pokazuję błąd. Dodam, że wczęśniej wszystko działało tak jak należy.
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7