[A6 C6] Zmieniarka CD nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[A6 C6] Zmieniarka CD nie działa
Nie mogę włożyć żadnej płyty (tak jakby już tam była) ani wyjąć (tak jakby zmieniarka była pusta). ÂŚwiecą się na niej wszystkie przyciski z numerami płyt od 1 do 6 migocząc na zmianę. Podczas włączenia zapłonu słychać wyraźnie jakby napęd próbował wczytać CD, ale laser się ślizgał. Zwykła CD działa bez problemu. Co z tym zrobić? Miał ktoś podobny problem?
-
- Forum Audi A6 / A7
Faktycznie było :oops: idąc dalej: rozumiem, że mam odłączyć klemy z aku na noc, ale czy po odłączeniu aku rano mogą pojawić się jakieś niespodziewane info/problemy w kompie, itp.? Druga możliwość to odłączenie bezpiecznika, tak? Którego, jak go zlokalizować? Szukałem "Bezpieczniki a6" ale nie znalazłem tematu. Ewentualnie jak inaczej odłączyć zmieniarkę?
-
- Forum Audi A6 / A7
Co to znaczy przełącz na radio?pan42 pisze:przełącz na radio
- żeby odłączyć wtyczkę to trzeba wykręcić schowek (w tym celu musiałbym specjalnie nabyć odpowiednie klucz)
- wyjąć bezpiecznik: nie wiem czy jest taki bezpiecznik, który odpowiada tylko za CD czy zmieniarkę? Gdzie go szukać? (na pewno nie ma go przy prawej stronie schowka)
- odłączyć klemy z aku: brak pewności, że komputer się nie zrestartuje, czy nie będzie czegoś nie przewidzianego po podłączeniu...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
wystarczy odłączyć na sekundę. na całą noc nie ma sensuAron pisze:rozumiem, że mam odłączyć klemy z aku na noc, ale czy po odłączeniu aku rano mogą pojawić się jakieś niespodziewane info/problemy w kompie, itp.?

Błędy... a niby jakie trwałe błędy (wpływające na pracę auta) mają się pojawić?

numer 12 z prawej strony (przy pasażerze)Aron pisze:Druga możliwość to odłączenie bezpiecznika, tak? Którego, jak go zlokalizować? Szukałem "Bezpieczniki a6" ale nie znalazłem tematu.
Jeśli nie wiadomo który to bezpiecznik to jest dobry pomysł ...bob budowniczy pisze:Nie odłączaj aku , to nie jest dobry pomysł.

system mediaplayer jest zasilany z obwodu KL30 który nie wyłącza się po żadnym czasie...bob budowniczy pisze:Kolega ma rację sprzęt powinien wyłączyć się po ok 10-15 minutach po wyciagnięciu kluczyka ze stacyjki

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Wyjalem bezpieczniek 12 od strony pasazera poczekalem z 5 minut i kupa.
Nadal nie moge wyjac zadnej CD.
Co kolejnego zrobic z ta zmienairka?
Nadal nie moge wyjac zadnej CD.
Co kolejnego zrobic z ta zmienairka?
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, 16:18 przez r1u0d2y, łącznie zmieniany 1 raz.
A idzie podłączyć AMI pod coś innego, bo ciągle włączony HDD w AMI to trochę porażka (24h)... w końcu 2,5' HDD to nie dyski serwerowetmr pisze:system mediaplayer jest zasilany z obwodu KL30 który nie wyłącza się po żadnym czasie...

Dawno zauważyłem że potrafi być włączony i kilka godzin po zamknięciu i nie ruszaniu auta... (zostawiłem schowek otwarty a USB ma diodę)
To Dobrze Idzie
Kiedyś było mocno modzone 4F/3.0 BMK
Teraz jest 4G/3.0 CVUA
Nie wchodzę w dyskusje "Nie znam się, ale się wypowiem", proszę o uszanowanie tego jeśli ignoruję odpowiedzi nie poparte faktami, dowodami lub doświadczeniem.
Kiedyś było mocno modzone 4F/3.0 BMK
Teraz jest 4G/3.0 CVUA
Nie wchodzę w dyskusje "Nie znam się, ale się wypowiem", proszę o uszanowanie tego jeśli ignoruję odpowiedzi nie poparte faktami, dowodami lub doświadczeniem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie pisałem o błędach wpływających na pracę silnika, ale o możliwości niespodziewanych problemów/konieczności nastawienia komputerów, czy innych funkcji po ewentualnym restarcie.tmr pisze: wystarczy odłączyć na sekundę. na całą noc nie ma sensu
Błędy... a niby jakie trwałe błędy (wpływające na pracę auta) mają się pojawić?
W instrukcji napisano o tym bezpieczniku: Napędy dysków z przodu (MMI) 5 Amper - więc OK - odłączę go i zobaczymy co będzie (?)tmr pisze:numer 12 z prawej strony (przy pasażerze)
-
- Forum Audi A6 / A7
NIEPRAWDA! Wykaz tych bezpieczników zaczyna się na 308 str. instrukcji, gdzie tytuł brzmi: "Rozmieszczenie bezpieczników w samochodzie z kierownicą lewostronną", kontynuacja jest na str. 309, a następnie dopiero na tej samej str. jest wykaz bezpieczników z kierownicą prawostronną!pan42 pisze:Ale wyżej jest napis - "z kierownicą prawostronną"
Mój poprzedni zapis jest prawidłowy, nie miałem dziś czasu wyjąć tego bezpiecznika - jutro się tym zajmę.