[A6 C5 2.5] Popsuty czujnik otwarcia drzwi
[A6 C5 2.5] Popsuty czujnik otwarcia drzwi
Po otwarciu przednich lub tylnych drzwi z prawej strony nie zapala sie podswietlenie spodu drzwi i wnęrza samochodu. Wyswietlacz komputera nie sygnalizuje otwarcia drzwi. Co prowadzi również do tego że nawet gdy po otwarciu samochodu pilotem i drzwi z prawej strony po 30 sekundach zamek sie uzbraja i zamyka samochód. Zastanawiam sie czego moze to byc przyczyna bo wą;tpie że jednoczesnie padły mikrostyki w obu drzwiach z prawej strony.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2008, 10:17 przez niuniek, łącznie zmieniany 3 razy.
odswiezam temat . mam ten sam problem . z tym ze tu nie dziala cale centralne zamykanie brak podswietlen drzwi oraz calej kabiny , oslona przeciw slaoneczna ktora posiada lusterka rozsuwane i podswietlenie tam takze nie dziala . oraz nie mozna otworzyc szyb elektrycznych .
moze ktos ten , lub podobny , problem rozwiazal ?
moze ktos ten , lub podobny , problem rozwiazal ?
Witam,remikp pisze:wymiana spalonego bezpiecznika zalatwila sprawe . nie byl to bezpiecznik jaki napisali w ksiazce serwisowej . ale dziala wszystko jak nalezy . pytanie pozostaje dlaczego sie spalil ale poki co to sie nie martwie na zapas dziala juz jakis czas i jestem happy
jaki to był bezpiecznik? mam ten sam problem.
Marcin
Rozumiem że spalony bezpiecznik jest poprostu czarny?! Nigdy nie miałem takiego problemu :D:D:D U mnie za kierowcą sie nie zapala żaróweczka podswietlajaca przestrzen na nogi
Komputer pokazuje otwarcie drzwi, więc problem na pewno nie leży po stronie czujnika otawrcia drzwi. ÂŻarówka wymieniona na nową ( mimo tego że stara była dobra ) ale bez efektu
Pewnie gdzies gubi styk i trzeba by pół auta rozbierac zeby leciec po kablu
Pierdoła a jednakgryzie mnie po nocach ze nie dziala :D Ale rozbieranie auta to chyba gra nie warta swieczki :P Juz myslkalem nad podlaczeniem do kabelkow z drugiej strony zeby sie zapalala razem ze swiatelkiem za pasazerem :D:D

Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ja mam podobnego zonka co autor, tzn
"czasami" bo nie zawsze, nie zapala mi się podświetlenie (czerwone w drzwiach i białe pod siedzeniem) w tylnych lewych drzwiach
central działa normalnie, szyby również
vag pokazuje "lewe tylne drzwi nie otwarte.zamknięte - błąd sporadyczny 1561
do tego wywala mi 1562 czyli to samo z prawymi drzwiami tylnymi, ale tu różnica taka że te lampki się palą normalnie
gdzie są czujniki otwarcia drzwi :?: w zamku :?: w zamku czy gdzieś indziej
dodam, że wymieniłem zamek w tych prawych tylnych i to samo dalej
"czasami" bo nie zawsze, nie zapala mi się podświetlenie (czerwone w drzwiach i białe pod siedzeniem) w tylnych lewych drzwiach
do tego wywala mi 1562 czyli to samo z prawymi drzwiami tylnymi, ale tu różnica taka że te lampki się palą normalnie
Którą grupę w VAGu trzeba sprawdzić?goly191 pisze:ja mam podobnego zonka co autor, tzn
Marcin
Witam - ja mam podobny problem - tyle, ze mi sie swiatelko pod nogami i na drzwiach pali caly czas. I nawet jak zamkne drzwi to na wyswietlaczu pokazuje mi ze drzwi wciąż sa otwarte. Doszedlem juz do tego ze mysi byc to zwiazane z czujnikiem w zamku ( gdyż jak odpinam wtyczke dochodzaca do zamka problem znika)
Chcialbym sie Was zapytac czy wiecie gdzie w zamku znajduje sie ten czujnik? Czy moze jest to jedna cala nierozbieralna czesc i bede musial wymienic zamek?
Chcialbym sie Was zapytac czy wiecie gdzie w zamku znajduje sie ten czujnik? Czy moze jest to jedna cala nierozbieralna czesc i bede musial wymienic zamek?
Spełnione marzenia o czterech kółkach.
Nie jest integralny z zamkiem - to mała, czarna kostka zamocowana do zamka.
ÂŻeby wyczyścić styki trzeba wyjąć zamek, odpiąć i wyjąć mikro wyłącznik i potem delikatnie na jakimś stole rozebrać poprzez odchylenie ostrym nożem 2 połówki mikro wyłącznika.
Robota bardzo delikatna i uważać , bo mikro wyłącznik i jego styki są bardzo małe i może wszystko wyskoczyć (sprężynka). Styki wyczyścić np WD40 i jakimś małym, delikatnym pilniczkiem ze 2 razy przeszlifować i poskładać z powrotem.
Artykuł o naprawie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177264
ÂŻeby wyczyścić styki trzeba wyjąć zamek, odpiąć i wyjąć mikro wyłącznik i potem delikatnie na jakimś stole rozebrać poprzez odchylenie ostrym nożem 2 połówki mikro wyłącznika.
Robota bardzo delikatna i uważać , bo mikro wyłącznik i jego styki są bardzo małe i może wszystko wyskoczyć (sprężynka). Styki wyczyścić np WD40 i jakimś małym, delikatnym pilniczkiem ze 2 razy przeszlifować i poskładać z powrotem.
Artykuł o naprawie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177264
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.