No ale jak moze byc , jak dla mnie tylko lepiej i jak narazie nikt nie podał mi konkretnych argumentów , ze stary olej smierdzacy spalenizna jest lepszy pozostajac w skrzyni niz wlany nowy majacy pełne parametry smarne jak i inne . Wrecz jestem zaryzykowac stawic teze , ze ten smierdzacy spalenizną olej sie pali wlasnie dlatego , ze nie ma juz wlasciwosci swoich jakie miec powinien . Ja bym te około 50 mililitrów wzioł i zaniusł do laboratorium by mi okresliło te parametry , jak juz. W prawdzie nie do konca sie znam , ale zaryzykował bym zakład , ze jezeli olej ten ma miec własciwosci w wkesti wrzenia powiedzmy przy 260 stopniach , to ten z skrzyni jak bedzie miał 220 to bedzie dobrze .
[ Dodano: 2010-04-12, 22:44 ]
MaTyS pisze:Mechanicy obsługujący moje auto po spuszczeniu 2 setek oleju stwierdzili, że na 80% będę miał kłopoty po wymianie i radzą go nie ruszać.
To juz wiemy , nie wiemy natomiast dlaczego , co spowoduje niby nowy olej .
Bede tu nie elegancki , ale uchowaj mnie Boże przed mechanikami co to oblukają olej , powachają i mówią (nie wymieniaj )
I dlaczego wymieniasz olej w silniku ?zalej najlepszym jaki jest dostepny i olej to . nie sadzisz , ze w tym momencie to co pisze wcale głupie nie jest ? ty wystepuje smarowanie , i tu tak samo . tu chłodzenie i tu tak samo ...