[A6 1.9tdi 130]check engine
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 1.9tdi 130]check engine
Witam .od wczoraj swieci mi kontrolka "check engine"wiem ze musze pojechac na komputer,tylko w swieta niema gdzie.Moze ktos sie orietuje lub mial ten sam problem,co to moze byc??dzieki i pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A widzisz Piotrze, u BYK11111 w BDG zaczełą palić się kontrolka engine. Po diagnostyce wystąpił błąd 560, ale żadnych spadków mocy. Stwierdziłem ze we wtorek przeczyszczę mu zaworki N...... Jednak po całodniowej eksploatacji autko zaczęło cierpieć na brak mocy.Piotruś pisze:Jeżeli świecącej kontrolce nie towarzyszy utrata mocy (??), to najprawdopodobniej jest problem z EGRem
No i moje zdziwienie ze dopiero po jakimś czasie, ciekawe dlaczego...
Może w przypadku kolegi Bernarda także spadek mocy wyjdzie na światło dzienne.Poczekamy zobaczymy co dalej napisze. Fakt ze silniki 2,5 i 1,9 to wielka różnica, ale tak jakoś mi się nasunęło .
Pozdrawiam i bawcie się dobrze.

-
- Forum Audi A6 / A7
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
niby jakim cudem nic nie pokazalo skoro sie swiecibernard1105 pisze:Witam ponownie wszystko ok z moim autem,byl podpiety vag nic nie wykazalo moglo cos sie zawiesic lub zly styk na przewodach.

czy przestalo swiecic

kod bledu i tak powienien sie zapisac ...
cos mi tu nie gra
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
A masz tylne światła STOPu ? :mrgreen:
U koleżanki w Polo Classic 1,9 SDI migała sporadycznie spręzynka (w nowszych Check engine) i okazało się, że to czujnik świateł STOPu raz działał a raz nie, takie dziwadło, kontrolka od silnika informuje o braku świateł STOPu
<fiufiu>
U koleżanki w Polo Classic 1,9 SDI migała sporadycznie spręzynka (w nowszych Check engine) i okazało się, że to czujnik świateł STOPu raz działał a raz nie, takie dziwadło, kontrolka od silnika informuje o braku świateł STOPu

A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
o braku swiatel stopu miedzy innymieneron pisze:A masz tylne światła STOPu ? :mrgreen:
U koleżanki w Polo Classic 1,9 SDI migała sporadycznie spręzynka (w nowszych Check engine) i okazało się, że to czujnik świateł STOPu raz działał a raz nie, takie dziwadło, kontrolka od silnika informuje o braku świateł STOPu<fiufiu>
jezeli jest blad krytyczny powodujacy w skutku ewentualne zniszczenia silnika lub wplywa na bezpieczenstwo swieci sie sprezyna
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7