Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1.8T] Dziwny komunikat po wymianie termostatu.

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Przemek217
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.8T] Dziwny komunikat po wymianie termostatu.

Post autor: Przemek217 » 04 kwie 2010, 14:16

Witam jestem nowy więc na początek bardzo prosze o wyrozumiałość:)
W piątek sam wymieniłem termostat, wszystko fajnie silnik trzyma temp ok 90stC, ale jeden problem od tego czasu co rano gdy silnik jest zimy wywala mi dziwny błąd, piszczy i tak przez chwile,
ObrazekObrazek
po ponownym odpaleni gdy sie zagrzeje jest spokój, poziom płynu jest oki. Bardzo prosze o pomoc co mam z tym zrobić?? Z góry bardzo dziękuje:)
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2010, 02:07 przez Przemek217, łącznie zmieniany 1 raz.

Przemek217
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Przemek217 » 05 kwie 2010, 02:06

Wiesz co pewnie tak zrobie ale dziś był mały przełom w mojej sprawie:) zapuściłem klime na LO a tu cieplutko:/ zdziwiłem sie ale zostawiłem na chwile i w końcu mróz:) więc może cały układ nie był odpowietrzony:/ ale wszystko wyjdzie jutro rano:) wielkie dzięki za reakcje na mój post:) pozdrawiam:)

[ Dodano: 2010-04-18, 10:08 ]
Witam ponownie, problem dalej jest, kupiłem jeszcze po drodze 2 czujniki jeden oryginał a drugi zamiennik i dalej to samo:/ na vag-u wyskoczył błąd:
16500 czujnik temperatury silnika zakres/możliwość braku osprzętu/ nie związany ze sprzętem
Udało sie go usunąć ale jak podgrzałem silnik do ok 60 stopni błąd ponownie wyskoczył i w tym zakresie temp już był aktywni i nie można go było usunąć:/ Panowie co mam robić?? bardzo prosze o pomoc:)
Pozdrawiam Przemek217

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja