[A6 C6] światła HID
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6] światła HID
panowie co sądzicie o takiej zamianie świateł ze zwykłych na takie z ebay??
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280386342833&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280386342833&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, 20:13 przez jaskol1, łącznie zmieniany 1 raz.
VODKA- connecting people
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C6] światła HID
Mialem takie w poprzednim samochodzie - rewelacja.
Przy sprzedaży wymontowałem i leżą w garażu
Czytalem ze bedzie jakies błedy wywalało po montażu. Na razie czekam na jakieś opinie. Mondeo MK3 z takimim żaróweczkami świeciło ze trzy razy lepiej niż A6 C6 na standardowych lampkach
Tematu chętnie bym się podjął ale jakoś nie mam odwagi
AHA - Na wyspie jeżeli tylko nie oślepiasz to jeździsz z tym legalnie !
Przy sprzedaży wymontowałem i leżą w garażu
Czytalem ze bedzie jakies błedy wywalało po montażu. Na razie czekam na jakieś opinie. Mondeo MK3 z takimim żaróweczkami świeciło ze trzy razy lepiej niż A6 C6 na standardowych lampkach
Tematu chętnie bym się podjął ale jakoś nie mam odwagi
AHA - Na wyspie jeżeli tylko nie oślepiasz to jeździsz z tym legalnie !
A6C6 Avant 3L TDI
Mieszkaniec wyspy
Mieszkaniec wyspy
Dlaczego najlepsza barwa 6000k jak orginaly sa 4300,nierozumiem nigdy tych zapedow odpustowych bez urazy,ale dla mnie 6000k to juz traci niebiaskawym jak na dyskotece,wogole bym zabronil sprzedzrzy innych barw oprocz 4300k, bo maja najlepsza widocznosci swieca na bialo a reszta to juz pochodne i czym wyzsze :K : tym gorzej widac i wieksza wioska jak dla mnie
MISIEK_A6, w aucie mojej matki (Golf V), jest żarnik D2S czy jakoś tak o barwie 4300k, w dzień zrobię zdjęcie bo mam stary przepalony. 4300 to idealnie białe jasne światło ! ÂŻółty, 6000k jest już powoli niebieskie, miałem wcześniej Polo "okular" i założyłem soczewki + HID 6000k i zrobiłem błąd. ÂŚwiecił już na niebiesko, a jak popadało to musowo musiałem halogeny włączać, bo nic nie było widać ! Druga sprawa, masz jakiś miernik w oczach że oceniłeś że 70% lepiej Tobie HID świeci od zwykłej H1. Ja jestem w 100% się założyć że dobra H1 (Philips Extreme Powe lub Osram Nightbreaker) świeci znacznie lepiej od HIDa 6000k. Trzecia sprawa że zestaw HID, drugiemu HIDowi nie równy.
tak właśnie powoli niebieskie, ale nie niebieskie( lekka poświata). A co do miernika to takiego nie mam, po prostu gdy założyłem zestaw 6000k po zwykłej h1 to stała się jasność :shock: a napisałem że o 70% poprawiła się widoczność dlatego że gdy bym napisał 100% to wyglądało by to tak że zwykła żarówka nie świeciła mi wcale :roll:Aoox pisze:6000k jest już powoli niebieskie
Z tym stwierdzeniem nie będę się sprzeczać bo porównania i doświadczenia nie mam."Ja jestem w 100% się założyć że dobra H1 (Philips Extreme Powe lub Osram Nightbreaker) świeci znacznie lepiej od HIDa 6000k."
To jest prawda :idea:Trzecia sprawa że zestaw HID, drugiemu HIDowi nie równy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
dokładnie,w serwisie tez mi kiedys powiedzeli 4300 tylko.co ciekawe.kiedys miałem h4 niebieskie przy swojej 80tce.czyste lampy git,brudne porazka.im wiecej niebieskiego tym gorzej .stawiam na 4300.
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow